Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Te ir darbs: airBaltic vēlas atrast 100 stjuartus

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

2023.gada 1. ceturksnī Latvijas lidsabiedrība airBaltic izziņojusi stjuartu piesaistes kampaņu. Nodrošinot atvērtību daudzveidībai un dažādām paaudzēm, lidsabiedrība, vienlaikus aicinot ikvienu neatkarīgi no vecuma un prasmēm, mudina pieteikties darbā arī cilvēkus ar jau ilgstošu profesionālo pieredzi citās jomās. Šobrīd airBaltic nodarbina vairāk nekā 650 stjuartus, un 2023.gadā plānots, ka komandai pievienosies vēl 100 speciālisti.

airBaltic vecākā viceprezidente personāla vadības jautājumos Alīna Aronberga: "Šogad lidsabiedrība turpinās mērķtiecīgi augt - gan flotes un lidojumu, gan pasažieru un galamērķu, gan, protams, darbinieku skaita ziņā. Nevainojamas lidojumu pieredzes un izcilas apkalpošanas nodrošināšana ir atkarīga no profesionālas lidojumu apkalpes, jo šie cilvēki pavada pasažierus kā īso, tā tālo maršrutu ceļojumos un rūpējas par viņu labsajūtu."

"Neatkarīgi, vai cilvēkam jau ir darba pieredze, un, iespējams, tā ir ļoti nozīmīga, turklāt citā jomā, airBaltic aicina pieņemt jaunus izaicinājumus un nebaidīties no karjeras maiņas. Mēs piedāvājam kvalitatīvas apmācības, ļoti stabilu un dinamisku darbu, kā arī citas vilinošas priekšrocības, ko sniedz aviācijas nozare. Šī noteikti ir unikāla starptautiska pieredze, kas var burtiski pacelt dzīvi pilnīgi jaunos augstumos un atsevišķos gadījumos - pat radīt otrās jaunības sajūtu," piebilst Aronberga.

Šobrīd airBaltic strādā 30 valstu pārstāvji, tai skaitā lidojumu apkalpes komandā. Šīs kampaņas mērķis ir arī uzrunāt ukraiņus Latvijā, jo jau 50 ukraiņi kopš kara sākuma ir kļuvuši par lidsabiedrības darbiniekiem.

Stjuarta sertifikātu iespējams iegūt četru mēnešu laikā, un apmācības ir savienojamas ar studijām vai jau esošo darbu. To laikā persona saņem stipendiju, bet, pievienojoties kolektīvam, tiek nodrošināta stabila un konkurētspējīga pamatalga un stundas atalgojums, kā arī elastīgs darba grafiks un ceļošanas priekšrocības visai ģimenei.