Valsts iestādēs, iespējams, atļaus rīkot ballītes

Noteikumu projekts, kas ļaus valsts un pašvaldības iestādēm noteiktos gadījumos rīkot kolektīvus pasākumus, tiks virzīts skatīšanai valdībā, jo šodien tas izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē, ziņo portāls db.lv.

Lai veiktu budžeta izdevumu konsolidāciju ir jāveic arī normatīvās bāzes sakārtošanu, kas novērstu nelietderīgu valsts un pašvaldību budžeta līdzekļu izlietojumu. Tādēļ Valsts kanceleja kopā ar valsts pārvaldes institūcijām ir sagatavojusi šo noteikumu projektu, kurš tiks nodots saskaņošanai ministrijām, valsts pārvaldes iestādēm, pašvaldībām, valdības sociālajiem partneriem un nevalstiskajām organizācijām, informē Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Kā ziņots, jau 2009.gadā tika izstrādāti līdzīgi noteikumi, tomēr tika lemts, ka ierobežoto finanšu resursu dēļ šāda regulējuma ieviešana ir jāatceļ.

Noteikumu projektā kolektīvie pasākumi definēti kā pasākumi, kas tiek rīkoti darbinieku saliedēšanai un motivēšanai, svinīgi pasākumi darbiniekiem nozīmīgu iestādes gadadienu un valsts svētku atzīmēšanai, sporta pasākumi, izņemot tos, kas saistīti ar iestādes darbību atbilstoši normatīvajiem aktiem, iekšēji komunikācijas pasākumi, iestādes darbības plānošanas un pārskata sanāksmes, pasākumi, kas veltīti ar nozares darbību saistītām starptautiski atzīmējamām dienām, un struktūrvienību un profesionālo grupu mācības, kas saistītas ar komandas veidošanu un kolektīva saliedēšanu.

Šādus pasākumus varēs finansēt no valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļiem, kā arī no iestāžu darbinieku vai citu fizisku personu brīvprātīgiem maksājumiem. Tomēr kolektīvie pasākumi ir plānojami tikai gadījumā, ja tiek nodrošināta visu ar iestādes pamatdarbību saistīto izdevumu izpilde.

Iestādes kolektīvajiem pasākumiem paredzamos budžeta līdzekļus noteiks, ņemot vērā iestādes kopējo darbinieku skaitu atbilstoši apstiprinātajam iestādes amatu sarakstam, kuru reizina ar Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicēto valstī strādājošo iepriekšējā gada mēneša vidējo bruto darba samaksu par janvāri-septembri, kas noapaļota pilnos latos un kurai piemērots koeficients 0,4.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.