Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā bāzēta aviokompānija saņēmusi atļauju lidojumiem uz Austrāliju

© Publicitātes foto

Latvijā bāzētā aviokompānija SIA "SmartLynx Airlines" saņēmusi Austrālijas ārvalstu gaisa transporta operatora sertifikātu, kas ļauj uzņēmumam veikt lidojumus uz un no Austrālijas, kā arī tās teritorijā, vēsta aviokompānijā.

Kompānijā norāda, lai saņemtu Austrālijas ārvalstu gaisa transporta operatora sertifikātu, "SmartLynx Airlines" ir izpildījis Austrālijas Civilās aviācijas pārvaldes prasības, iesniedzis nepieciešamos lidojumderīguma sertifikātus un tehniskās apkopes grafikus "Airbus A330" tipa lidaparātiem.

Aviokompānija plāno pakāpeniski saņemt atļaujas lidojumiem uz šo kontinentu arī ar A320, A321 un "Boeing 737" modeļa lidaparātiem.

Kompānijā min, ka lidojumu nodrošināšana Austrālijas kontinentā ir neatņemama uzņēmuma stratēģisko plānu sastāvdaļa.

"SmartLynx Airlines" vadītājs Žigimants Surints norāda, ka aviokompānija ir gatava sākt darbību Austrālijas kontinentā. "Aviopārvadātāja sertifikācija Austrālijā noteikti veicinās mūsu konkurētspēju globālajā tirgū, ļaujot mums piedāvāt gaisa operatora pakalpojumus aviokompānijām un tūroperatoriem, kuru galamērķis ir Austrālijas kontinents," viņš piebilst.

Aviokompānija veic starpkontinentālos lidojumus uz ASV, Ziemeļameriku, Āziju un Āfriku. Šobrīd uzņēmuma flotē ir 55 lidaparāti, bet līdz 2023.gada beigām aviokompānija plāno to skaitu palielināt līdz 65, ietverot 29 "Airbus A320", sešus A330-300, astoņus A321, 13 "Airbus A321F" un deviņus "Boeing 737 Max" modeļa gaisa kuģus.

"SmartLynx Airlines" piedāvā pilna servisa lidmašīnu nomas pakalpojumus.

Kompānija "SmartLynx Airlines" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir viens miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 101,111 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa bija 9,029 miljoni eiro.

"SmartLynx Airlines" pieder SIA "Smart Aviation holdings", kuras vienīgā īpašniece ir Kipras "Avia Solutions Group (CY) Plc". Savukārt kompānijas patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Gedimins Žiemelis.