"Circle K" degvielas uzpildes stacijās sākta labdarības kampaņa grūtībās nonākušu jauniešu atbalstam

© pixabay.com

Degvielas mazumtirgotāja "Circle K Latvia" degvielas uzpildes stacijās sākta labdarības kampaņa grūtībās nonākušu jauniešu atbalstam, aģentūru LETA informēja "Circle K Latvia" pārstāvji.

Kampaņas mērķis ir piesaistīt 30 000 eiro, kas tiks novirzīti biedrībai "Open Radošais centrs" un grūtībās nonākušiem jauniešiem - pārtikas, higiēnas preču, apģērba un citu pirmās nepieciešamības preču iegādei.

Kampaņas laikā ikviens var nodot savu ziedojumu, izvēloties īpaša dizaina "Labo nodomu krūzi". Iegādājoties karsto dzērienu "Labo nodomu krūzē", 10 centus ziedos pircējs un vēl tikpat "Circle K Latvia".

Biedrība "Open Radošais centrs" un tās vadītājs Edijs Klaišis sniedz jauniešiem nepieciešamo atbalstu, patvērumu, palīdzību un arī draudzību. Centri apvieno grūtībās nonākušos jauniešus visā Latvijā, kā arī nodrošina vidi fiziskām un radošām aktivitātēm. Kā stāsta Klaišis, "Open" centri sniedz jebkādu palīdzību jauniešiem, tai skaitā praktisku un emocionālu atbalstu, piesaistot dažādus speciālistus un medicīnisko palīdzību.

"Vēlamies panākt, lai jaunieši šeit justos droši, veidotu paši savu iekšējo komūnu, saimniekotu savā vidē, organizētu dažādas aktivitātes vai vienkārši - neko nedarītu," skaidro Klaišis.

"Open Radošais centrs" sniedz patvērumu un atbalstu jauniešiem, kuri nonākuši grūtībās un savā ikdienā saskaras ar problēmsituācijām ģimenē, mājās cieš no fiziskas un emocionālas vardarbības vai vienkārši cīnās par iespēju nakšņot siltumā, nepalikt bez pajumtes, parūpēties par sevi un iegūt izglītību. Šobrīd ir atvērti jau 19 centri dažādās Latvijas pilsētās. Centri darbojas pateicoties ziedotāju atbalstam un jauniešiem tie ir pieejami bez maksas.

Skaidras un bezskaidras naudas ziedojumu izvēlētā apjomā ir iespējams veikt jebkurā degvielas uzpildes stacijā pie kases, informējot pārdevēju.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais