Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Latvijā

Bernātos par trešdaļmiljonu eiro 3,6 km garumā pārbūvēs pašvaldības ceļu

© Romāns Kokšarovs/f64

Dienvidkurzemes novada Nīcas pagasta Bernātos pašvaldības autoceļu "Dzintariņš - Baltijas jūra" pārbūvēs par 326 906 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Kristīne Pastore.

Šomēnes sākti pārbūves darbi pašvaldības autoceļam "Dzintariņš- Baltijas jūra" un tā piegulošam stāvlaukumam, lai nodrošinātu piekļuvi piekrastes objektiem Bernātos, Nīcas pagastā. Plānoti darbi aptuveni 3,6 kilometrus (km) garā ceļa posmā no autoceļa gar kafejnīcu "Dzintariņš", atpūtas vietu "Zaļais stars" un "Tālais stāvlaukums" līdz autoceļam Liepāja-Lietuvas robeža.

Plānota ceļa brauktuves pārbūve posmā no autoceļa Skatre-Rolavi (V1232) līdz atpūtas vietai "Zaļais stars", paredzot esošā asfalta seguma atjaunošanu un jauna asfalta seguma izbūvi, savukārt ceļa posmā no atpūtas vietas "Zaļais stars" un "Tālais stāvlaukums" līdz autoceļam Liepāja-Lietuvas robeža - ceļa seguma atjaunošana un izbūve ar grants šķembu maisījumu. Tiek paredzēta veloceliņa izbūve no autoceļa Skatre-Rolavi līdz kafejnīcai "Dzintariņš", astoņu barjeru uzstādīšana dabas parka iebrauktuvēs, kā arī esošā stāvlaukuma asfalta seguma atjaunošana, atkritumu konteineru un pārvietojamo tualešu laukumu izbūve, nodrošinot neierobežotas apkalpošanas iespējas, kā arī vietas izbūve elektroauto uzlādes staciju uzstādīšanai nākotnē.

Darbus plānots pabeigt līdz šā gada 22.maijam.

Pašvaldība aicina autovadītājus - gan vietējos iedzīvotājus, gan Bernātu viesus - būt uzmanīgiem un saprotošiem - autoceļa pārbūves laikā būs satiksmes ierobežojumi atkarībā no attiecīgā brīdī notiekošajiem būvdarbiem.

Visas būvniecības laikā atbilstoši nepieciešamībai tiks izvietotas ceļa zīmes "Braukt aizliegts" būvdarbu norises zonā, caurtekas izbūves laikā būs slēgta satiksme posmā no autoceļa Skatre-Rolavi gar kafejnīcu "Dzintariņš" līdz Bernātu stāvlaukumam pie kafejnīcas "Dzintariņš".

Stāvlaukuma izbūves laikā būs ātruma ierobežojumi autoceļa Skatre-Rolavi ceļa posmā un iebraukšanas aizliegumi krustojuma teritorijas daļā. Asfalta ieklāšanas laikā slēgta satiksme posmā no autoceļa Skatre-Rolavi gar kafejnīcu "Dzintariņš" līdz rietumu punkta zīmei "Zaļais stars".

Ceļa pārbūvi veic projektā "Ceļa seguma pārbūve piekļuvei pie jūras Bernātos", kas īstenots atbilstoši Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) finansētās Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam apakšpasākumam "Atbalsts vides resursu un zvejas vai jūras kultūras mantojuma saglabāšanā" par kopējo summu 326 906 eiro, tajā skaitā 281 404 eiro EJZF finansējums un 45 502 eiro - pašvaldības līdzfinansējums.

Būvniecības darbi uzticēti SIA "CTB", būvuzraudzība - SIA "D4M", projektētājs - SIA "VCI".

Dienvidkurzemes novada teritorijā projektu konkursus EJZF fonda finansējuma piesaistīšanai organizē vietējā rīcības grupa - biedrība "Liepājas rajona partnerība", ar kuras atbalstu novada teritorijā pēdējo gadu laikā ir īstenotas lielākas un mazākas ieceres un ne tikai no pašvaldības, bet arī uzņēmēju un nevalstisko organizāciju puses.

SIA "CTB" patiesais labuma guvējs ir Gatis Zvirbulis, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 0,14 miljoni eiro, apgrozījums 2021.gadā bija 20,3 miljoni eiro, peļņa 26 024 eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.