Levits: Karš Ukrainā daudzām valstīm un tautām atvēris acis

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Karš Ukrainā daudzām valstīm un tautām atvēris acis, licis novērtēt demokrātijas spēku, aizlūgumā piemiņas dievkalpojumā Rīgas Doma baznīcā norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

"Svētais un mūžīgais Dievs, palīdzi Ukrainai, dod spēku un izturību savu zemi aizstāvēt. Dod pilnīgu uzvaru," teikts Valsts prezidenta kancelejas mājaslapā publicētajā lūgšanā, ko šovakar Rīgas Domā sacīja Levits.

Viņš sacīja, ka karš Ukrainā daudzām valstīm un tautām atvēris acis, licis novērtēt demokrātijas spēku.

"Mēs Tevi lūdzam: palīdzi Ukrainai, kura cīnās un mirst par mūsu kopējām un mums dārgām vērtībām - tautu brīvību un demokrātiju, par taisnīgumu un katras valsts, tautas tiesībām lemt par sevi," teica Valsts prezidents.

Levits arī lūdza uzturēt vienotu rietumvalstu, to vadītāju un tautu atbalstu Ukrainai, tās dalībai Eiropas Savienībā, kas tai ļautu kļūt par Eiropas demokrātisko valstu savienības daļu jau tuvā nākotnē.

"Ļauj Ukrainai atdzimt jaunā spēkā. [..] Mēs aizlūdzam par Ukrainas vietu Eiropā. Lai tā kopā ar citām tautām veido Eiropu, kas droši raugās nākotnē," sacīja valsts augstākā amatpersona.

Valsts prezidents lūdza arī Dieva svētību pār Latviju un citām Eiropa valstīm un tautām un to pasargāšanu no visa ļauna.

Pieminot gadadienu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, šodien Rīgas Domā notika aizlūgumi par Ukrainas zemi un cilvēkiem. Vakarā norisinājās ekumēnisks aizlūguma dievkalpojums.

Svarīgākais