Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Dombrovskis: Eiropas Komsija pozitīvi novērtējusi Latvijas budžeta projektu 2023.gadam

© Gints Ivuškāns /F64

Eiropas Komisija (EK) pozitīvi novērtējusi Latvijas Finanšu ministrijas sagatavoto valsts budžeta projektu 2023.gadam, ierakstā "Twitter" kontā norāda EK priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis.

Latvijas valdības sagatavotais budžets paredz izmantot arī Eiropas Savienības (ES) finansējumu, lai stiprinātu valsts konkurētspēju, norāda Dombrovskis.

Tāpat paredzēts turpināt mērķētu atbalstu tiem iedzīvotājiem, kuriem tas visvairāk ir nepieciešams, uz vienu no pozitīvajām lietām budžeta projektā norāda EK priekšsēdētājas izpildvietnieks.

Kā ziņots, Saeima konceptuāli ir atbalstījusi valsts budžeta likumprojektu, kurā 2023.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 12,721 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 14,673 miljardu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2022.gada budžetu 2023.gadam paredzēts ieņēmumu palielinājums 2,025 miljardu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 2,233 miljardu eiro apmērā.

Budžeta projekta pakotnes likumprojektiem uz otro, galīgo lasījumu saņemti tuvu 250 priekšlikumiem.

Kā aģentūru LETA īsi pēc priekšlikumu iesniegšanas termiņa beigām informēja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, darba procesā iesniegto priekšlikumu kopskaits vēl var mainīties. Atbilstoši sākotnējiem skaitļiem 2023.gada budžeta likumprojektam bija iesniegti 169 priekšlikumi un pavadošajiem likumprojektiem - 74 priekšlikumi.

Budžeta komisijai arī pēc iesniegšanas termiņa beigām ir tiesības nepieciešamības gadījumā vienoties par jaunu priekšlikumu virzīšanu un atbalstīšanu.

Budžetu galīgajā lasījumā Saeimā plānots skatīt 8.martā.