Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Vairākas ārstniecības iestādes Latvijā ziedo medicīnas iekārtas Ukrainai

© Publicitātes foto

Slimnīcas gultas, transformatorus, fizikālās terapijas iekārtas, ginekoloģisko izmeklējumu krēsls – šīs ir mantas, kas drīzumā tiks nogādātas Ukrainā. Atbalsta akcijai, kuras iniciators ir Jelgavas poliklīnika, atsaukušās vairākās veselības aprūpes iestādes Latvijā.

Rēzeknes slimnīca ziedojusi 30 fizikālās terapijas ierīces un četrus transformatorus, Liepājas psihiatriskā klīnika “Piejūras slimnīca” - 12 medicīniskās gultas, savukārt Jelgavas poliklīnika - trīs gultas un ginekoloģisko izmeklējumu krēslu. Jelgavas poliklīnikas darbinieki izgatavojuši arī vairāk nekā 100 ierakumu sveces.

“Apšaudēs Ukrainā cieš ne tikai dzīvojamās mājās, skolas, bērnudārzus, baznīcas, bet arī slimnīcas, kuras ir tik vitāli nepieciešamas, lai aprūpētu sasirgušos un karā cietušos. Lai palīdzētu Ukrainai nodrošināt veselības aprūpes pakalpojumus, Jelgavas poliklīnika izsludināja atbalsta akciju un liels paldies visiem, kas atsaucās. Tika saziedotas gan gultas, gan citas slimnīcā noderīgas lietas. No sirds pateicos arī Jelgavas poliklīnikas darbiniekiem, kas kopīgiem spēkiem izgatavoja ierakumu sveces - tās sildīs gan Ukrainas aizstāvjus ierakumos, gan civiliedzīvotājus saltajos pagrabos,” norāda Jelgavas poliklīnikas vadītāja Kintija Barloti.

Ierakumu sveču un medicīnisko iekārtu ziedošanas akcija tiek koordinēta sadarbībā ar Nacionālo bruņoto spēku vecāko ekspertu starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmāru Pļaviņu un fondu “Uzņēmēji mieram". Ierakumu sveču izgatavošana bija iespējama, pateicoties arī dalīto atkritumu vākšanas un apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “Zemgales EKO” iesaistei, kas piešķīra kartonu un skārda kārbas, sniedzot iespēju tās lietderīgi izmantot atkārtoti.

“Jau gadu Ukraina ar apbrīnojumu drosmi cīnās par savu zemi. Jau kara pirmajā dienā sapratām, ka nevaram sēdēt rokas klēpī salikuši un noskatīties. Tapa fonds, kas apvieno aptuveni 200 Latvijas uzņēmumus Ukrainas atbalstam cīņā par mieru un brīvību. Kopš fonda izveides uz Ukrainu nosūtītas neskaitāmas humānās palīdzības kravas, uzņēmēji saziedojuši naudu, savu laiku brīvprātīgo darbā. Esam atvērti ikvienai iniciatīvai, kas stiprina ukraiņus un palīdz viņiem šai grūtajā laikā, tāpēc bijām ļoti aizkustināti par Latvijas medicīnas iestāžu ziedojumu, kas pavisam drīz uzsāks ceļu uz Ukrainu,” uzsver fonda “Uzņēmēji mieram” direktore Laura Skrodele.

Ja vēl kāda ārstniecības iestāde vēlas sniegt savu atbalstu Ukrainai, ir vērts ielūkoties Ukrainas Veselības ministrijas mājaslapā en.moz.gov.ua, kur publicēta informācija par Ukrainas veselības aprūpes iestādēm nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu. Palīdzības nekad nevar būt par daudz!