Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Tukuma novada pašvaldība lemj par labu mazo skolu saglabāšanai

© Kaspars Krafts/f64

Tukuma novada domes sēdē deputāti šodien nolēma noraidīt nelielo Vānes un Zemītes sākumskolu reorganizācijas ieceres, līdz ar to skolas turpinās darbu.

"Komitejā nolēmām, ka Vānes skolu nav nepieciešams reorganizēt, un tai jāpaliek. Skolēnu skaits ir mazs, bet varbūt mums nevajag pašiem sevi iznīcināt pirms laika," sēdē pauda Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Ligita Gintere (LZS).

Pēc viņas vārdiem, pašlaik varot jautājumu atlikt, jo Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) darba grupa, kas lems par skolu tīkla sakārtošanu, vēl tikai sāk darbu. Arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā uzskatot, ka sākumskolām ir jāpaliek tur, kur tās ir. Tāpat Iedzīvotāju konsultatīvā padome vienbalsīgi nobalsojusi, ka skolai jāpastāv.

Domes priekšsēdētājs Guntars Važa (LRA) sacīja, ka par turpmākajiem soļiem - uzdevumiem Izglītības pārvaldei un skolas vadībai - varētu lemt tuvākajā domes sēdē.

Arī Zemītes sākumskolu, kurā ir pirmās sešas klases, iedzīvotāji lūdzot nelikvidēt, lai mazajiem bērniem skola būtu tuvāk mājām. Zemītes pagasta konsultatīvā padome pauda, ka pagastam ir nozīmīga gan skola, gan izveidotā sociāli ekonomiskā vide.

Abi lēmumi tika pieņemti, astoņiem deputātiem balsojot par reorganizāciju, 10 pret un vienam atturoties.

Kā ziņots, IZM jau gadiem mudina pašvaldības optimizēt skolu tīklu un skolēnu skaita ziņā mazās izglītības iestādes, uzsverot, ka šādi iespējams gūt līdzekļus skolotāju algu palielināšanai.