Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Arī Indriksone sūdzēsies tiesībsargiem par korupcijas atainotāju Kazanovski

© Gints Ivuškāns/F64

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone ar padomnieces Vinetas Vilisteres-Lāces starpniecību informēja www.nra.lv ka korucpijas atainotāja Kaspara Kazanovska video tiks nodots izvērtēšanai tiesībsargājošam institūcijām.

“Minētā kunga video sociālajos tīkos bijām pamanījuši jau iepriekš. Un varam paust tikai nožēlu, ka šādā veidā minētajam kungam ir nepieciešams savai personībai pievērst uzmanību. Attiecībā uz video ierakstā pausto informāciju - tā tiks nodota izvērtēšanai tiesībsargājošajām iestādēm”, atbildē www.nra.lv skaidro I.Indriksone

Iepriekš informējām, ka tiesībsargājošo institūciju uzmanības lokā jau nonākušais uzņēmējs K. Kazanovskis videoierakstā izplatījis apgalvojumus par apjomīgu korupciju, kurā iesaistītas valsts amatpersonas no valdības, valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja. No uzņēmēja apgalvojuma izriet, ka apjomīgā korupcija saistīta ar vēja parka projekta realizāciju Kaigu purvā. Laikraksts “Neatkarīgā” vairākkārt atbildīgajām amatpersonām lūdza atklāt slepenībā turēto darījumu starp “Latvenergo” un vēja parka projekta realizētājiem SIA “Laflora”. Darījums joprojām tiek turēts slepenībā. Ministrei vaicājām uzņēmēja apgalvojumiem ir pamats un tie izskaidro iemeslus, kādēļ Kaigu purva vēja parka projekta darījums tika turēts slepenībā un vai ministre pieprasīs uzņēmējam atsaukt izplatīto informāciju?

Pret K.Kazanvoski sola vērsties arī v/as “Latvenergo valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste. Arī KNAB saistībā ar K.Kazanovska izplatītā video minēto uzsācis resorisko pārbaudi.