KNAB lemj pārbaudīt korupcijas atainotāja Kazanovska teiktā patiesumu

© F64

KNAB informē, ka pašlaik atbilstoši savai kompetencei veic resorisko pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju. Pirms KNAB nav noslēdzis šo izvērtējumu, iestāde atturas plašāk komentēt turpmāko rīcību šajā jautājumā. Vienlaikus KNAB norāda, ka iestādes rīcībā šobrīd nav informācijas, kas apstiprinātu Kaspara Kazanovka izteikumus, nra.lv informēja KNAB Komunikācijas nodaļa.

Iepriekš informējām, ka tiesībsargājošo institūciju uzmanības lokā jau nonākušais uzņēmējs Kaspars Kazanovskis videoierakstā izplatījis apgalvojumus par apjomīgu korupciju, kurā iesaistītas valsts amatpersonas no valdības, valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja. No uzņēmēja apgalvojuma izriet, ka apjomīgā korupcija saistīta ar vēja parka projekta realizāciju Kaigu purvā.

Iepriekš “Neatkarīgā” vairākkārt atbildīgajām amatpersonām lūdza atklāt slepenībā turēto darījumu starp “Latvenergo” un vēja parka projekta realizētājiem SIA “Laflora”. Darījums joprojām tiek turēts slepenībā.

KNAB priekšniekam Jēkabam Straumem vaicājām vai uzņēmēja apgalvojumiem ir pamats un tie izskaidro iemeslus, kādēļ darījums tika turēts slepenībā; ja uzņēmējs veicis apmelošanu, kāda būs Jūsu pārstāvētās institūcijas rīcība; vai pieprasīsiet uzņēmējam atsaukt izplatīto informāciju?

KNAB atbildē nra.lv teikts: “KNAB atbildīgi attiecas pret korupcijas risku identificēšanu un novēršanu iestādē. KNAB ir ieviesti visi nepieciešamie iekšējie pretkorupcijas mehānismi, lai novērstu korupcijas riskus un mazinātu iespēju nodarbinātajiem iesaistīties koruptīvās darbībās. Tāpat KNAB ir ieviesta arī trauksmes celšanas sistēma. KNAB informē, ka pašlaik atbilstoši savai kompetencei veic resorisko pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju. Pirms KNAB nav noslēdzis šo izvērtējumu, iestāde atturas plašāk komentēt turpmāko rīcību šajā jautājumā. Vienlaikus KNAB norāda, ka iestādes rīcībā šobrīd nav informācijas, kas apstiprinātu Kaspara Kazanovka izteikumus”.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais