Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Daugavpilī notiks Ukrainas atbalsta pasākums

© pixabay.com

Ukrainas atbalsta biedrība un biedrība "Конгрес українців Латвії' ("Latvijas Ukraiņu kongress") ar domubiedriem sestdien rīkos gājienu Daugavpilī Ukrainas atbalstam, liecina sociālajos tīklos publicētā informācija.

Gājiens notiks sestdien, 25.februārī, no plkst.12 līdz plkst.14. Pasākuma rīkotāji aicina dalībniekus ņemt līdzi ar Latvijas un Ukrainas valsts karogus, plakātus, melnus polietilēna maisus un pulcēties Daugavpils dzelzceļa stacijā.

Gājiens sāksies plkst.12, kustība notiks pa Saules ielu, tad pa Krāslavas un Lāčplēša ielu līdz Krievijas konsulāta ēkai, kur gājiena organizatori plāno nolikt sarūpētos sēru vainagus, iedegt kādu kapu svecīti, atstāt "kādu plakātiņu" un uzdziedāt kādu "jestrāku latviešu un ukraiņu tautas dziesmu". Pēc tam gājiena dalībnieki dosies pa Ģimnāzijas ielu uz Andreja Pumpura skvēru, kur plānots draudzīgā atmosfērā teikt runas un aprunāties ar mediju pārstāvjiem, malkojot pašu sarūpētu siltu tēju vai kafiju.

Daugavpils dome informēja, ka šodien, 21.februārī, Publisko izklaides, svētku pasākumu, sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisija ir izskatījusi biedrības "Latvijas Ukraiņu kongress" pieteikumu gājiena rīkošanai Ukrainas atbalstam 25.februārī un akceptējusi to.