Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Trīs policisti saņem Iekšlietu ministrijas apbalvojumus par pašaizliedzību, glābjot dzīvības

© Kaspars Krafts/f64

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (NA) par pašaizliedzīgu rīcību, glābjot cilvēku dzīvību, apbalvojis trīs Valsts policijas amatpersonas, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija.

Apbalvojumus saņēma Dienvidvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas 1. grupas galvenais inspektors Aleksandrs Suškins, Dienvidvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas 2.grupas jaunākais inspektors Didzis Ješkins un Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Operatīvās vadības biroja 2.nodaļas vecākais inspektors Aldis Nielavs.

Suškins un Ješkins saņēma apbalvojumus par profesionālo un drosmīgo rīcību, no degoša dzīvokļa Cēsīs evakuējot divas nepilngadīgas personas, kuras pašu spēkiem nevarēja izkļūt no dzīvokļa.

Savukārt, pateicoties Nielava pašaizliedzībai un ātrajai rīcībai, izdevās glābt astoņus gadus vecu bērnu, kurš bija ielūzis ledū Sarkandaugavas atteces krastā.

Nielavs, laužot ledu ar rokām un savu ķermeņa svaru, pietuvojās bērnam, kurš bija līdz krūtīm aukstajā ūdenī, saķēra bērnu aiz drēbēm un peldēja līdz krastam.