Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

“Latvenergo” vērsīsies tiesībsargājošajās institūcijās pret korupcijas atainotāju Kazanovski

© Kaspars Krafts/F64

Vakar informējām, ka tiesībsargājošo institūciju uzmanības lokā jau nonākušais uzņēmējs Kaspars Kazanovskis videoierakstā izplatījis apgalvojumus par apjomīgu korupciju, kurā iesaistītas valsts amatpersonas no valdības, valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja.

No uzņēmēja apgalvojuma izriet, ka apjomīgā korupcija saistīta ar vēja parka projekta realizāciju Kaigu purvā. Iepriekš “Neatkarīgā” vairākkārt atbildīgajām amatpersonām lūdza atklāt slepenībā turēto darījumu starp “Latvenergo” un vēja parka projekta realizētājiem SIA “Laflora”. Darījums joprojām tiek turēts slepenībā.

Latvenergo valdes priekšsēdētājam Mārtiņam Čakstem vaicājām, vai uzņēmēja apgalvojumiem ir pamats un tie izskaidro iemeslus, kādēļ darījums tika turēts slepenībā; ja uzņēmējs veicis apmelošanu, kāda būs M. Čakstes pārstāvētās institūcijas rīcība un vai viņš pieprasīs uzņēmējam atsaukt izplatīto informāciju?

Uz minētajiem jautājumiem no M. Čakstes ar “Latvenergo” preses sekretāres Ivitas Bideres starpniecību saņēmām sekojošu atbildi: “Kaspara Kazanovska izplatītais video pēc būtības ir līdzīgs iepriekš izplatītajiem, par kuriem pret šo personu ierosinātas vairākas krimināllietas, celtas apsūdzības tiesā par neslavas celšanu, par apzināti nepatiesu ziņojumu, par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Arī šajā gadījumā persona cenšas vairot apšaubāmu un negatīvu popularitāti ar apmelojumiem, nepatiesām ziņām un neslavas celšanu, vienlaikus lepojoties par dalību iespējamā īpaši smagā noziedzīgā nodarījumā - starpniecībā kukuļdošanā, noziedzīgi iegūtas naudas atmazgāšanā un legalizācijā. Nav pieļaujama šāda dezinformācija. AS "Latvenergo" ir uzņēmums, kam rūp sava un valsts reputācija, tādēļ savu un sabiedrības interešu aizstāvībai vērsīsimies tiesībsargājošās institūcijās pret Kasparu Kazanovski.

Vienlaikus varam tikai minēt, kam jānotiek un kādam jābūt iemeslam, lai medijs izmantotu tik apšaubāmu avotu un tā pausto saturu”.