No amata atkāpies v/as “Latvijas valsts meži” padomes loceklis Kaspars Ozoliņš

© Vadims Lopatenko/F64

Par lēmumu atkāpties no amata K. Ozoliņš paziņojis sociālajos tīklos savā Linkedin kontā. Par atkāpšanās iemesliem K. Ozoliņš min vārdā nenosauktu grupējumu centienus diskreditēt viņa un viņa kolēģu darbu un reputāciju.

LVM akciju turētājs Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs nra.lv notikušo apstiprināja: “Mums jau pasen notika saruna. Viņam, tāpat kā man un noteikti daudziem citiem, nepatīk, kā tiek grauta LVM reputācija un kādas politiskās intrigas tiek vītas ap uzņēmumu. Uz lūgumu, lai viņš tā nedara (neatkāpjas no amata), viņš tomēr izdarīja savu izvēli un atlūgumu uzrakstija. Vakar runāju ar ministru. Sasauksim atlikušo padomi un pieņemsim lēmumu kā rīkoties tālāk”.

LVM komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, vaicāts par padomes locekļa atkāpšanās iemesliem, norādīja, ka šie jautājumi adresējami LVM akcionāram - Zemkopības ministrijai.

K.Ozoliņš Linkedin kontā skaidrojis sekojošo: “2023. gada 17. februārī atbilstoši tiesību aktu noteikumiem esmu iesniedzis uzņēmumam AS "Latvijas valsts meži" paziņojumu par padomes locekļa amata atstāšanu.

Uzskatu, ka mana kā neatkarīga padomes locekļa pienākumu veikšana uzņēmumā AS "Latvijas valsts meži" turpmāk nav iespējama.

Patstāvīgi dažādu apšaubāmas biznesa vides pārstāvju, politisko organizāciju, kā arī nepamatoti respektētu pseidoekspertu centieni dažādā un bieži prettiesiskā veidā diskreditēt gan uzņēmuma, gan tajā strādājošo darbinieku (tai skaitā padomes locekļu un manu) reputāciju man nav pieņemami. Tāpat man nav pieņemama jebkāda veida spiediena izdarīšana uz padomes locekļiem par veidu kādā būtu izlemjami tiesību aktos noteiktie tikai un vienīgi padomes kompetencē esoši lēmumi (par šāda spiediena izdarīšanu esmu informējis kapitāla daļu turētāja pārstāvi iepriekš).

Man ir ļoti skaidra vīzija par AS "Latvijas valsts meži" nepieciešamajiem stratēģiskās attīstības virzieniem, kā arī man ir visas nepieciešamās kompetence un zināšanas kā to paveikt, tomēr manis iepriekš pieminēto apstākļu dēļ to pilnvērtīga realizācija tiek liegta.

Ļoti augsti vērtēju uzņēmuma AS "Latvijas valsts meži" nākotnes potenciālu, kā arī uzņēmuma darbinieku spējas un uzskatu, ka AS "Latvijas valsts meži" gan kā uzņēmuma, gan kā Latvijas valstij tik nozīmīgu resursu pārvaldītāja attīstības iespējas ir unikālas Latvijas ekonomikas izaugsmē”.

Svarīgākais