Braukšanas apstākļi pa valsts ceļiem kopumā šobrīd ir apmierinoši

Latvijas valsts ceļu apkopotā aktuālā satiksmes informācija liecina, ka braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši.

Brauktuves ir notīrītas un apstrādātas pret apledojumu. Šorīt autoceļu ziemas uzturēšanas darbi uzsākti ap plkst. 3:00.

Vietām nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, gaisa temperatūra no -2 grādi līdz +2 grādi.

Braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem ceļiem ir apmierinoši, izņemot ceļa posmu Krāslava - Paternieki tur vietām brauktuves sniegotas un slidenas. Pārējā valsts teritorijā brauktuves ir notīrītas un apstrādātas pret apledojumu.

Braukšanas apstākļi pa reģionālajiem ceļiem ir apgrūtināti Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Jēkabpils, Liepājas, Limbažu, Ogres un Valmieras apkārtnē. Citur autoceļi sniegoti, arī ar sniega un sāls maisījumu, un vietām apledojuši. Brauktuves tīra un kaisa.

Braukšana pa vietējās nozīmes ceļiem apgrūtināta visā Latvijā. Brauktuves sniegotas, dažviet sniega sanesumi un apledojums. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek ceļu attīrīšana no sniega un bīstamo posmu apstrāde pret apledojumu.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais