Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Graudu audzētāji dosies uz Franciju apgūt jaunu pieredzi

© Kaspars Krafts/f64

Nākamnedēļ Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes un biroja pārstāvji, kā arī četru graudu audzētāju kooperatīvu pārstāvji dosies darbu vērošanas vizītē uz Franciju, aģentūru LETA informē LLKA.

Vizītē piedalīsies pārstāvji no LLKA un graudu audzētāju kooperatīviem "Daiva", "Saimnieks-V", "Lauku saime", un "Ošenieku grauds ".

Projekta mērķis ir papildināt zināšanas, pilnveidot tālāk izglītošanas pasākumu organizēšanas un vadības metodes, apgūt jaunus risinājumus cilvēku ieinteresēšanā, līdzdalības veicināšanā un informācijas pasniegšanas metožu uzlabošanā.

Savukārt īpaša uzmanība tiks pievērsta starpkooperatīvu sadarbībai un, kā tā tiek īstenota un realizēta dažādos kooperācijas līmeņos.

Plānots, ka projektā iesaistītās personas pēc darbu vērošanas vizītes iegūtās zināšanas izplatīs tālāk LLKA un graudu audzētāju kooperatīvu darbiniekiem un biedriem.

Vizītes laikā pārstāvji tiksies ar Francijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas pārstāvjiem, Francijas graudu audzētāju kooperatīviem "Scael" un "Vivescia", kā arī organizāciju "Intercereales", kas apvieno ar graudkopību saistītus uzņēmumus un organizācijas.

Vienlaikus LLKA norāda, ka interesi par tikšanos ar kooperatīvu pārstāvjiem izteicis arī Latvijas vēstnieks Francijā Eduards Stiprais.

Vizīte notiks no 19. līdz 24.februārim.

Projektu īsteno LLKA un to finansē ar programmas "Erasmus+" līdzekļiem.

LLKA ir 2002.gadā dibināta biedrība, kuras biedri ir lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares kooperatīvās sabiedrības. LLKA darbības virzieni ir radīt labvēlīgu vidi lauksaimnieku un meža īpašnieku kooperācijas attīstībai Latvijā, veicināt labvēlīgas vides radīšanu lauksaimnieku un meža īpašnieku ilgtermiņa stabilitātes un attīstības nodrošināšanai, kā arī veicināt lauksaimnieku, meža īpašnieku un pārējās sabiedrības izpratni par kooperācijas nepieciešamību un tās priekšrocībām lauksaimniecībā un mežsaimniecībā.