"Stopify" saziedoti teju 250 tūkstoši eiro Ukrainas atbalstam

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

"Stopify" ziedojumu straumēšanas servisā ziedoti teju 250 tūkstoši eiro Ukrainas atbalstam, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica projekta idejas autors un radošais direktors ir Māris Upenieks.

Viņš norādīja, ka 250 tūkstošu eiro ziedojumu apmērs varētu tikt sasniegts tuvākajā laikā.

Tāpat Upenieks pastāstīja, ka kopumā ziedojuši cilvēki no 46 valstīm.

Jau vēstījām, ka ziedojumu platforma "Stopify", kas ļauj "abonēt" ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai, darbību sāka novembra sākumā. Platforma šobrīd pieejama lielākajās Eiropas valodās.

Tajā ikviens no jebkuras vietas pasaulē var "straumēt" nelielu ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai - no nepilniem septiņiem eiro līdz jebkurai paša izvēlētai summai. Lai process būtu uzticams, jau sākotnēji tika piesaistīti vietnes stratēģiskie partneri - "Ziedot.lv" un Ukrainas vēstniecība Latvijā, kas nodrošina gan finanšu izlietojuma caurskatāmību, gan arī to, ka par ziedotajiem līdzekļiem tiek iegādāta tehnika, kas frontē šobrīd visvairāk nepieciešama.

Par ziedojumiem organizēto palīdzības kravu saturs tiek veidots saskaņā ar konkrētu nepieciešamību sarakstu no Ukrainas armijas, ko koordinē Ukrainas vēstniecība Latvijā. Līdzekļi tiek vākti tādiem mērķiem kā dronu, nakts redzamības ierīču, taktisko apavu un apģērbu, medicīnas preču, rāciju, kvadriciklu un tamlīdzīgu lietu iegādei. Par platformā saziedoto finansējumu netiek iegādāti ieroči un munīcija.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais