Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pasaules labākais vīnzinis Raimonds Tomsons pēc sacensībām atgriezies Latvijā

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Pasaules vīnziņu čempionātā Parīzē svētdien, 12.februārī, uzvarējis latvietis Raimonds Tomsons. Šodien interesenti un sveicēji viņu sagaidīja Rīgas lidostā.

Tomsons prestižajā konkursā pārspēja dānieti Ninu Jensenu, kura palika otrajā vietā, un Honkongas pārstāvi Rīzu Čoi, kurš ieņēma trešo vietu.

Šis čempionāts ir pasaules vīna profesionāļu sabiedrības reprezentablākais pasākums un norisinās reizi trijos gados. Šoreiz tas norisinājās svētdien arēnā "La Défense" netālu no Parīzes.

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Tomsons uz skatuves pēc uzvaras sacīja, ka nespēj tam noticēt.

Sarunā ar uzvarētāju pasākuma vadītājs sajauca Latviju ar Lietuvu, jautājot, vai Tomsona valstī ir vīna dārzi, uz ko Tomsons atbildēja ar aicinājumu labāk baudīt Latvijas alu.

Pusfinālā piektdien Tomsons ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka uzaugšana valstī, kurai nav senas vīna darīšanas kultūras, bijusi priekšrocība.

"Mums nav vēstures, un mūsu prāti ir brīvāki. (..) Latīņamerikā vai klasiskajās valstīs, piemēram, Spānijā un Portugālē, viņiem ir grūtāk atvērties pasaules vīniem, jo viņi ļoti lepojas ar saviem," sacīja Tomsons.

Francijas pārstāve neiekļuva konkursa finālā un palika ceturtajā vietā.

Finālā vīnziņiem bija jāidentificē vīni, jāsakomplektē vīni ar ēdieniem, jāatrod kļūdas cenrādī vai jāuzmin pudele no attēlu sērijas.

Bet, lai iekļūtu finālā, konkursantiem pusfinālā bija jāiztur vairāki "hipsterīgāki" pārbaudījumi, piemēram, jānosaka pieci bezalkoholiskie dzērieni no visas pasaules un jāizdomā vegānu ēdienkarte, kas saderētu ar tiem.

Pareizās atbildes tika atklātas tikai pēc fināla, un visi, tai skaitā žūrijas locekļi, bija vienisprātis, ka tā bijusi gandrīz neiespējamā misija.