Eirovīzijas skatītāju miljonu sirdis dosies iekarot "Sudden Lights" [papildināts]

© Publicitātes foto: Lauris Vīksne / LTV 

Šovakar "Supernova 2023" finālā skatītāji un žūrija izraudzījās Latvijas pārstāvi, kas 9. maijā Liverpūlē kāps uz lielās "Eirovīzijas" skatuves. Tie ir grupa "Sudden Lights".

Par iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē sacentās 10 dalībnieki.

Iepriekš bukmeri prognozēja, ka lielākā cīņa "Supernova 2023" notiks starp dziedātāju Patrisha un grupu "Sudden Lights". Tieši viņi bija konkursa favorīti.

Šovakar "Supernovas 2023" finālā uzstājās Alise Haijima, Luīze, Raum, Toms Kalderauskis, Artūrs Hatti, Patrisha, “Sudden Lights”, "24. avēnija”, Avéi un
Markus Riva.

Rezultāti:

1.vieta - “Sudden Lights”

2.vieta - Patrisha

3.vieta - "24. avēnija”

4.vieta - Markus Riva

5.vieta - Avéi

6.vieta - Raum

7.vieta - Toms Kalderauskis

8.vieta - Alise Haijima

9.vieta - Artūrs Hatti

10.vietā - Luīze

Detalizētus rezultātus, norādot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, LTV atklās pēc fināla 11. februārī.

Turpmākos soļus LTV pārstāvji ar grupu "Sudden lights" īsi pārrunājuši jau naktī pēc grupas uzvaras Latvijas atlasē, bet pirmdien paredzēta plašākā tikšanās, lai lemtu par tālāko gatavošanās plānu. Plānots pārrunāt vairākas tēmas, piemēram, mēģinājuma grafiku un informāciju, kas jāiesūta Eiropas Raidsabiedrību savienībai (EBU).

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais