Latvijā ielaiž afgāņu sievieti ar lauztu kāju; viņa norāda - Baltkrievijas robežsargi situši ar steku

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Ministru kabinets sēdē otrdien, 31. janvārī, atbalstīja ārkārtējās situācijas pagarināšanu vēl par trim mēnešiem – līdz šā gada 10. maijam uz Latvijas–Baltkrievijas robežas Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novadā un Daugavpils valstspilsētā, informēja Iekšlietu ministrijā (IeM).

“Šī situācija joprojām ir saspringta. Ne velti joprojām ir izsludināta ārkārtējā situācija. Pagarināta, kā mēs zinām, līdz 10. maijam,” pauda Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieka vietnieks Juris Kusiņš.

Janvārī novērsti vairāk nekā 300 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu, šomēnes - 160. Savukārt humānu apsvērumu dēļ Latvija februārī uzņēmusi 13 cilvēkus - arī kādu afgāņu sievieti ar lauztu kāju, vēsta TV3 Ziņas.

“Intervijas laikā šī sieviete norādīja, ka šo savainojumu viņai ir izdarījuši Baltkrievijas robežsargi, ar steku fiziski ietekmējot un novirzot uz Latvijas teritorijas pusi,” skaidroja Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieka vietnieks Juris Kusiņš.

Ārkārtējo situāciju uz Baltkrievijas robežas plānots saglabāt, kamēr turpinās Lukašenko režīma īstenotais uzbrukums, kurā migrantus izmanto kā ieroci, un Eiropas Savienība nav vienojusies par tiesisko regulējumu, kā sargāt robežas hibrīdkara apstākļos.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais