Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Latvijā

Trauksme uz robežas: Krievija mēģinājusi Latvijā ievest ieslodzītos, ko, iespējams, bija savervējis "Vagner"

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Latvija pastiprinājusi Krievijas robežas šķērsotāju pārbaudi – satraukumu radījis kāds gadījums pagājušajā nedēļā, kad Krievija mēģinājusi Latvijā ievest atbrīvotos cietumniekus no Ukrainā okupētajām teritorijām. Ir aizdomas, ka šos cilvēkus bija savervējis Krievijas algotņu grupējums “Wagner”, vēsta TV3 Ziņas.

Netipisks gadījums, kas radījis satraukumu, noticis pagājušajā nedēļā, kad robežu liedza šķērsot 14 ukraiņiem - bijušajiem ieslodzītajiem. Notikumam pastiprinātu uzmanību pievērsis arī iekšlietu ministrs.

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis: “Tie nosacīti bija ukraiņi. Tie bija no okupētajām teritorijām atbrīvotie cietumnieki, kuri ar Krievijas palīdzību tika nogādāti šeit, lai ienāktu Eiropas Savienībā. Pēc šiem 14 ir vēl vairāki bijuši, tāpēc arī tur esam šobrīd ļoti pastiprinājuši modrību, domājot, ka, ļoti iespējams, tā ir speciāla operācija, lai kaut kādā ziņā iesūtītu šeit cilvēkus iekšā, kuri noteikti nemeklē šeit patvērumu.”

Kā norāda Māris Kučinskis, nevar izslēgt, ka Krievija mēģina pāri robežai sūtīt cietumniekus, ko bija savervējis algotņu grupējums “Vagner”.

“Mēs no publiskās telpas un savas informācijas zinām, ka Putina karaspēks, ja tā var teikt, papildina savas “vāgneriešu” rindas ar cietumniekiem. Iespējams, pēc tam ir nākamā operācija, ka, ja tu esi labi dienējis, mēs tevi nogādāsim Eiropas Savienībā. Mēs varam tikai minēt. Bet gala secinājums - mums jābūt ļoti modriem,” paudis iekšlietu ministrs (“Apvienotais saraksts”).

Valsts robežsardzē apstiprina, kopš pagājušās nedēļas satraucošā notikuma ir pastiprināta Krievijas robežas šķērsotāju pārbaude. Robežsardzes vērtējumā vēl nav pamata atjaunot ārkārtējo situāciju uz robežas ar Krieviju. Bet tā ir pagarināta Baltkrievijas pierobežā.