KNAB aizturējis Vaškeviču [papildināts]

© f64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonakt aizturējis Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškeviču.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga nra.lv apstiprināja, ka 31.janvārī KNAB kriminālprocesa ietvaros aizturēja Finanšu ministrijas amatpersonu par kukuļdošanu lielā apmērā – vairāk nekā 50 000 eiro - Valsts ieņēmuma dienesta amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu nomaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus attiecībā pret konkrētām personām.

Kriminālprocesa ietvaros KNAB veicis virkni izmeklēšanas darbības, t.sk. vairākas kratīšanas. Izmeklēšanas interesēs sīkāka informācija patlaban netiks sniegta.

Pats Vaškevičs intervijā Neatkarīgajai pirms pāris dienām atzina, ka nojauš par gaidāmo aizturēšanu: "Ir dzirdēts baumojam, ka it kā kaut kas tiekot gatavots. Es domāju, ka šo ziņu pirmavots neatrodas Finanšu ministrijā, bet nāk no KNAB. Tie KNAB darboņi jau vairs neko jaunu izdomāt nevar. Viņiem ir izdevies panākt, lai Satversmes aizsardzības birojs (SAB) noņem man pielaidi valsts noslēpumam sakarā ar krimināllietu, ko paši safabricējuši pret mani. Tagad viņi mēģina mani iznīcināt, cenšoties panākt, lai mani atlaiž no darba."

Visu interviju ar V. Vaškeviču lasiet rīt Neatkarīgajā