Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

KNAB Ropažu domē izmeklē iespējamo kukuļošanas gadījumu

© Ģirts Ozoliņš/f64

Ropažu novada dome šodien lēma nomainīt vairākus Iepirkumu komisijas locekļus. Izmaiņas komisijas sastāvā veiktas pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) domē veica izmeklēšanas darbības lietā par iespējamu kukuļošanu pašvaldībā.

Uz laiku līdz drošības līdzekļa - noteiktas nodarbošanās aizlieguma - atcelšanai no Ropažu novada pašvaldības Iepirkumu komisijas sastāva atsaukts Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs Guntis Kampe, viņa vietnieks Gundars Krievs un komisijas locekle Linda Beikmane.

Ropažu novada pašvaldības Iepirkumu komisija tagad apstiprināta septiņu locekļu sastāvā, par komisijas priekšsēdētāju ieceļot Daci Leitāni, vietnieka amatā - Lailu Kundziņu, bet locekļu amatos - Vinetu Neiju, Renāti Gremzi, Rolandu Lineju, Guntaru Vērdiņu un Pēteri Caicu.

31.janvārī KNAB veica kriminālprocesuālās darbības vairākos objektos Ropažu novada pašvaldībā. Kriminālprocesuālās darbības veiktas aizdomās par iespējamu pašvaldības amatpersonu kukuļošanu, ko fiziska persona īstenojusi juridiskas personas interesēs ar mērķi panākt uzņēmuma uzvaru pašvaldības rīkotajos publiskajos iepirkumos, kā arī par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB kriminālprocesu sāka 2022.gada 24.oktobrī un izmeklēšanu veic par kukuļdošanu, kukuļņemšanu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Iespējamās kukuļošanas mērķis bijis panākt juridiskās personas uzvaru pašvaldības rīkotajos publiskajos iepirkumos, kas īstenoti laikā no 2021.gada līdz kriminālprocesuālo darbību veikšanai.

Patlaban astoņām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību. Septiņām no šīm personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Plašāku informāciju par kriminālprocesu KNAB sniegs, tiklīdz tas netraucēs izmeklēšanas interesēm.