Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas skolēni vispārējās izglītības iestādēs saņems bezmaksas pienu arī turpmāk

Zemkopības ministrija ir izstrādājusi un iesniegusi izskatīšanai Ministru kabinetā Ministru kabineta noteikumu projektu, kas paredz pārskatīt līdzšinējos t.s. „Skolas piena” programmas administrēšanas nosacījumus, mazinot administratīvo slogu programmas izmantotājiem (atbalsta pretendentiem un izglītības iestādēm) – tiek samazināts iesniedzamo dokumentu skaits.

Kā norāda Zemkopības ministrija, atbalsta pretendentiem, kas ir jau apstiprināti dalībai programmā, atkārtota apstiprināšana nebūs vajadzīga.

Tāpat kā līdz šim, ES atbalstu varēs saņemt par vairāku piena produktu piegādi pirmskolas un 1.-12. klašu bērniem un jauniešiem Latvijas vispārējās izglītības iestādēs. Nemainīgs ir arī ES atbalsta apmērs – termiski apstrādātam pienam ar vai bez piedevām un raudzētiem piena produktiem ar vai bez augļu sulas piedevas piemēro atbalsta likmi 18,15 eiro/100 kg, bet raudzētiem piena produktiem ar vai bez augļu piedevas piemēro atbalsta 16,34 eiro/100kg.

Noteikumu projekts paredz, ka 2011. gadā valsts līdzfinansēs ES atbalstu termiski apstrādāta piena (iepakojumā virs 250 ml) piegādei pirmsskolas un 1.-4. klašu skolēniem. Tādējādi šiem skolēniem būs iespēja saņemt katru mācību dienu glāzi piena bez maksas. Valsts līdzfinansējuma apmērs būs 0,33 lati par litru piena, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Valsts līdzfinansējumu būs iespējams saņemt par piena piegādēm, kas veiktas no 2011. gada 1. februāra.