Ieva Jaunzeme atzīst VID kļūdu: tomēr nepiemēros nodokļa uzrēķinu par krāpšanas upuri kļuvušai sievietei

© Oksana Džadana/F64

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" atzina, ka krāpšanas upurei nepiemēros nodokļa uzrēķinu un atmaksās līdz šim nodoklī samaksāto.

Pēc "De facto" stāsta par sievieti, kurai piemērots nodokļa uzrēķins, lai gan viņa bija kļuvusi par krāpnieku upuri, šo gadījumu VID vēlreiz pārskatīja. VID nolēma tomēr nepiemērot nodokļa uzrēķinu un atmaksāt līdz šim nodoklī samaksāto. Tāda pati rīcība sekos divos citos līdzīgos gadījumos.

Portāls NRA jau rakstīja, ka VID piestādīja rēķinu sievietei, kura bija kļuvusi par negodīgu aizdevēju upuri. Vija Mengote ir viens no cilvēkiem, kurš savulaik iekrita “Latvijas Hipotēkas” izliktajos juridiskajos pinekļos. Tolaik viņai negaidītas naudas grūtības lika meklēt iespēju aizņemties. Noslēdzot līgumu ar “Latvijas Hipotēku”, viņa domājusi, ka aizņemas naudu, ieķīlājot dzīvokli. Taču faktiski izrādījās, ka viņa to bija pārdevusi aizdevējam par aptuveni trešdaļu no dzīvokļa vērtības, un pati kļuvusi par nomnieci. “Godīgi pateikšu, es biju tādā šokā, kad uzzināju, ka varu zaudēt dzīvokli,” tolaik notikušo atceras Vija Mengote. Vairāk šeit.

Svarīgākais