Elektrības piegāde traucēta Limbažu, Alojas, Smiltenes, Valkas, Cēsu un Aizkraukles apkaimē

Šodien pēcpusdienā elektrības piegāde joprojām traucēta Limbažu, Alojas, Smiltenes, Valkas, Cēsu un Aizkraukles apkaimē.

Koncerna AS "Latvenergo" uzņēmuma AS "Sadales tīkls" speciālisti turpina novērst vētras radītos postījumus elektrolīnijās, un līdz šodienas pēcpusdienai bija novērsti gandrīz visi elektroenerģijas piegādes traucējumi Latvijas rietumu un dienvidu reģionos - Kurzemē un Zemgalē.

Tomēr lielākās pūles radot atjaunošanas darbi ziemeļu reģionā, kur spēcīgas vēja brāzmas radījušas jaunus atslēgumus vidējā sprieguma un zemsprieguma tīklā.

Visbiežāk bojājumu iemesls ir līnijās iekrituši koki un koku zari, kas atslēdz līnijas vai pārrauj līniju vadus. Bojājumi lielākoties radīti lauku rajonos.

Kā ziņots, svētdien no rīta bez elektrības bija palikuši aptuveni 2000 mājsaimniecību, pusdienas laikā to skaits bija samazinājies līdz 1500 klientiem, bet pēcpusdienā Kurzemes pusē atkal ievērojami palielinājās bojājumu apmērs un bez elektroenerģijas bija palikuši aptuveni 3000 mājsaimniecību.

Svētdienas vakarā bija izdevies lielāko daļu bojājumu novērst un elektrības piegādi atjaunot 2500 mājsaimniecībām un bez elektrības bija palikuši vien 500 "Latvenergo" klienti. Atslēgumu skaita pieaugums konstatēts pirmdienas pievakarē Vidzemē.