Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aicina piedalīties akcijā "Sasildīsim karavīrus Doņeckā"

© Ilze Šteinfelde

Fonds "Uzņēmēji mieram" sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Valsts policiju aicina ikvienu piedalīties akcijā "Sasildīsim karavīrus Doņeckā", kas norisināsies šī gada 10.februārī pie t/c "Spice".

Situācija frontē ir ļoti smaga un karavīriem pietrūkst arī paša nepieciešamākā aprīkojuma, lai spētu turēties pretī pretinieka uzbrukumiem. Tāpēc fonds aicina ikvienu ziedot silto veļu, sildošos elementus, zābakus, zeķes un ģeneratorus, ar kuriem piepildīsim Valsts policijas ziedoto autobusu "Setra", kas ar Twitter konvoju dosies ceļā jau piektdien, 10.februārī, pēc akcijas noslēguma. Ar ziedojumiem piepildītais autobuss nonāks pie Ukrainas bruņoto spēku vienībām Doņeckas apgabalā, lai nodrošinātu nepieciešamo karavīru pārvadāšanu.

Ikviens ziedotājs 10.februārī gaidīts pie t/c "Spice" C ieejas, kur norobežotā teritorijā, sākot no plkst.8.00. līdz pat plkst.14.00 ikvienu sagaidīs akcijas organizatori: fonda "Uzņēmēji mieram" pārstāvji kopā ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un Valsts policijas pārstāvjiem.

Jau iepriekš ziņots, ka Valsts policija saskaņā ar Ministru kabineta pieņemto lēmumu par transportlīdzekļu nodošanu Ukrainai ir ziedojusi vairāk nekā 20 transportlīdzekļus, no kuriem lielākā daļa jau ir nonākusi Ukrainā un kalpo gan karaspēka vienībām, gan vietējām policijas un citu dienestu struktūrvienībām.

Jau kopš pirmās kara dienas fonds "Uzņēmēji mieram" kopā ar vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumiem organizējis aktīvu palīdzību, papildus humānajai palīdzībai savācot ziedojumus vairāk nekā 4,5 miljonu eiro apmērā. "Uzņēmēji mieram" partneri Latvijā ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Ukrainas vēstniecība Latvijā, Ziedot.lv, Twitter konvojs un citas humanitārās palīdzības organizācijas. Savukārt kravu sūtījumu palīdzības saņēmējs ir Ukrainas bruņotie spēki.