Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

"airBaltic" meklē darbinieku; vidējā alga 3200 eiro mēnesī

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic izsludinājusi pieteikšanos uz aktuālo pieredzējuša lidojumu dispečera vakanci. Svarīgi minēt, ka šim amatam nepieciešama gaisa kuģu dispečera vai pilota licence.

Lidojumu dispečera galvenajos darba pienākumos ietilpst lidojumu plānu sagatavošana, drošai lidojumu veikšanai nepieciešamā degvielas daudzuma aprēķināšana, meteoroloģiskās informācijas analīze un izvērtēšana un būtisku laikapstākļu vai lidojuma plānu izmaiņu nodrošināšana kapteiņiem, kā arī dažādu gaisa telpu izmantošanas ierobežojumu pārbaude. Pilnīgs šī amata prasību saraksts pieejams šeit.

airBaltic lidojumu operāciju vecākais viceprezidents Vilmants Vaclovs Mažons (Vilmantas Vaclovas Mažonas) norāda: "Lidojumu dispečeri ir kā lidojumu sirdsdarbība, un viņiem ir ārkārtīgi svarīga loma, lai lidojumus veiktu droši un efektīvi. Varētu teikt, ka viņi ir pilota ausis un acis uz zemes. Kamēr piloti ir atbildīgi par lidmašīnu, lidojumu dispečeru pārziņā ir viss lidojums un tā norises apstākļi. Tā kā airBaltic paplašina darbību ar vairāk lidmašīnām un galamērķiem, ir ļoti nepieciešami papildu speciālisti darbam Operāciju vadības centrā."

Pieteikumi tiks pieņemti līdz 2023.gada 20.februārim.