"LVM zemes dzīles" šogad atvērs sešas jaunas derīgo izrakteņu ieguves vietas

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

AS "Latvijas valsts meži" struktūrvienība "LVM Zemes dzīles" šogad plāno palielināt minerālo materiālu meklēšanas darbu apjomu vismaz par 50%, salīdzinot ar 2022.gadu, un atvērt sešas jaunas derīgo izrakteņu ieguves vietas, liecina LVM publicētā informācija.

Pērn "LVM Zemes dzīles" organizēja smilts un grants meklēšanas darbus aptuveni 1500 hektāru platībā, kā arī tika atvērtas piecas jaunas derīgo izrakteņu ieguves vietas, bet septiņās ieguves vietās atvērti papildus sektori.

"LVM Zemes dzīles" pārdošanas izpilddirektore Karīna Āboliņa-Zalpētere norāda, ka par spīti izaicinošajai ģeopolitiskajai situācijai pērn pieprasījums pēc LVM minerālajiem materiāliem bija ievērojami lielāks nekā 2021.gadā. Realizētais minerālo materiālu apjoms no 2020.gada līdz 2022.gadam gandrīz trīskāršojies, sasniedzot 1,55 miljonus kubikmetru minerālo materiālu un to maisījumu.

Tostarp 699 000 kubikmetru minerālo materiālu un to maisījumu veidoja Ķekavas apvedceļa projektam realizētais smilts apjoms.

Tāpat LVM informē, ka "LVM Zemes dzīles" šogad plāno rekultivēt septiņas ieguves vietas, sagatavojot tās nākamajam saimniekošanas mērķim, kas visbiežāk ir jauna meža ieaudzēšana.

"LVM Zemes dzīles" ir 2017.gadā izveidota LVM struktūrvienība, kas administrē minerālo materiālu ieguvi, ražošanu un pārdošanu aptuveni 150 derīgo izrakteņu ieguves vietās.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Svarīgākais