Nelaime Pārdaugavā: gājējs pakrīt zem sabiedriskā autobusa riteņiem

© Ekrānuzņēmums/TV3

Rīgā, Pārdaugavā, 3. februāra rītā kāds vīrietis pakļuva zem autobusa riteņiem, nespējot noturēt līdzsvaru un pakrītot uz braucamās daļas. Smagi cietušais gājējs esot bijis pastaigai neatbilstošā kondīcijā, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Pieturā “Kuldīgas iela” iepretim Vīlipa ielas astotajam namam šorīt ilgi stāvēja 4. maršruta autobuss. Sabiedriskais transports bija spiests pārtraukt reisu, jo iekļuva incidentā.

“Šorīt ap pulksten deviņiem, ceturtā maršruta autobusam uzsākot jau kustību no pieturvietas, pēkšņi zem autobusa pakļuva kāds cilvēks. Lai noskaidrotu tālākos negadījuma apstākļus, tika piesaistīta arī policija un citi dienesti, kas tad arī izmeklēs, kāpēc šis cilvēks pakļuva zem trasportlīdzekļa,” skaidro “Rīgas satiksmes” pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Par cietušā personību dienesti datus nesniedz. Aculiecinieki saka - tas ir vīrietis vecumā no 40 līdz 50 gadiem. Viņš esot bijis pamatīgā reibumā un vienkārši nokritis uz braucamās daļas.


Pateicoties apkārtējo atsaucībai, izdodas apdzēst Teikā degošu “BMW” auto
Valsts policija meklē bezvēsts prombūtnē esošo Valēriju Puhaļski 2
Apkārtnes iedzīvotāji ir izbrīnīti par notikušo, jo faktiski vieta gājējiem nu nekādi neesot bīstama. Blakus ir pāreja, bet vienmēr jau atrodas kāds, kam lieki desmit metri līdz pārejai ir pārāk grūts uzdevums. Tad nu tiek meklēti taisnākie ceļi, gan uz pieturu, gan atpakaļ.

“Redziet, tur ir asfalts! [Tā taciņa?-red.] Jā, jā, jā, no turienes izskrien un tur pāri. [Tad nemaz neaiziet līdz gājēju pārejai?-red.] Nē, nē, nē. [Un uzreiz pa taisno?-red.] Jā, jā. Tur ir asfalts zaļajā zonā un lūk te arī. Faktiski pat tā kā gribas te pāriet, it kā tas te būtu speciāli,” norāda vietējie iedzīvotāji.

Neatliekamās palīdzības mediķi informē, ka cietušais gājējs bīdī, kad saņēmis aprūpi mediķu busiņā, bijis pie samaņas, taču konstatēti vairāki nopietni ķermeņa daļu ievainojumi un ārstēšanos būs jāturpina slimnīcā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais