Latvijā divos mēnešos varētu pārdot 700 – 800 iPad planšetdatorus

Vadoties pēc pesimistiskām prognozēm, pirmo divu mēnešu periodā Apple planšetdatora iPad pārdošana Baltijā varētu sasniegt 2,5 tūkstošus, savukārt Latvijā līdz aprīļa beigām tiek plānots pārdod 700 – 800 vienības, tā biznesa portālam BNN norādīja Apple oficiālais pārstāvis Baltijā Apple VAD Baltic pārdošanas direktors Mantas Balčiukīnas.

Viņš norāda, ka pamatojoties uz pētījumu Eiropā, vidēji uz vienu Apple datoru tiek pārdoti divi planšetdatori, tomēr konkrētas prognozes pārstāvim neesot pieejamas.

Uz jautājumu, kāpēc iPad oficiāli Baltijā, tai skaitā, Latvijā, tiek izplatīs gadu vēlāk nekā Amerikas Savienotajās Valstīs, M. Balčiukīnas atbild, ka tas ir saistīts ar Apple globālo stratēģiju, un to varētu saukt par izņēmumu nevis paradumu, tā kā ierasti produkcijas distribūcija norisinās vienas – divu nedēļu laikā pēc produkta parādīšanās.

Viens no uzdevumiem, kas Baltijā šobrīd ir izstrādes procesā, ir reģionam piemērota satura veidošana. Tā šobrīd tiek izstrādāta laikraksta Diena iPad versija, kas būs pieejama februārī, tāpat arī iPad versijas daudzām grāmatām, teic AS Capital Apple produktu līnijas vadītājs Hardijs Sametis.

Latvijā iPad nopērkami pie Apple autorizētiem mazumtirgotājiem – APR Capital, APR iDeal, kā arī visos Capital veikalos.

Tiek piedāvāti divi iPad modeļi (WiFi un WiFi+3G) ar trīs dažādām atmiņas ietilpības versijām – 16, 32 un 64 gigabaitiem (GB). iPad cena – sākot ar 359 latiem par 16 GB WiFi modeli, līdz 579 latiem par WiFi+3G modeli ar 64 GB atmiņas ietilpību.

BNN jau ziņoja, ka piektdien, 28. janvārī, Latvijā oficiāli sāka tirgot Apple planšetdatoru iPad. iDeal Rīgas veikala vadītājs Mārtiņš Amtmanis norādījis, ka iDeal noliktavā esot aptuveni 100 iPad modeļu. Viņš pieļāva, ka būtiska daļa potenciālo Latvijas iPad pircēju, kas to var atļauties un bieži ceļo, ierīces jau ir nopirkuši ārzemēs, tāpēc vilcināšanos ar oficiālo tirdzniecības sākšanu Latvijā viņš nosauca par «lāča pakalpojumu».

Svarīgākais