Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

LIZDA un IZM šodien panākušas vienošanos

© Dmitrijs Suļžics/f64

Latvijas Izglītības un pedagogu darbinieku arodbiedrība (LIZDA) un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šodien vienojušās par lielāko daļu pozīciju saistībā ar stundas likmes palielināšanu un slodžu sabalansēšanu, aģentūra LETA noskaidroja IZM.

Otrdien turpinājās LIZDA un IZM noslēdzošais sarunu posms, kurā notika diskusijas par divām tēmām - atalgojuma paaugstināšanu un slodzes sabalansēšanu.

Iepriekš panākta vienošanās par atalgojuma pieaugumu pedagogiem kopumā, bet šodien pārrunāts atalgojuma pieaugums tādās izglītības darbinieku grupās, kā atbalsta personāls, metodiķi, skolotāja assistenti un administrācija.

Tāpat sarunās panākta abpusēja izpratne par atalgojuma paaugstinājumu augstākās izglītības jomā.

Savukārt otrs jautājums bloks bija par slodžu sabalansēšanu, lai mainītu esošo situāciju ar skolotāju pārslodzi. Šodien pārrunāta slodžu sabalansēšana atsevišķās pedagogu grupās.

Trešdien paredzēts sagatavot un saskaņot LIZDA un IZM vienošanās gala tekstu, kur būs daži punkti, ietverot, piemēram, nepieciešamās izmaiņas likumdošanā.

Jau ziņots, ka pirmdien notikušajās LIZDA sarunās ar IZM tika panākta vienošanās, ka pedagogu algu paaugstinājuma grafiks aptvers visu līmeņu pedagogus, sākot no pirmsskolas līdz augstākajai izglītībai, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja LIZDA vadītāja Inga Vanaga.