Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bunkus slepkavības lietā apsūdzēto uzņēmēju Uļmanu patur apcietinājumā

© Ģirts Ozoliņš/f64

Rīgas pilsētas tiesa šodien nelēma nemainīt līdz šim piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - uzņēmējam Mihailam Uļmanam, kurš apsūdzēts maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā, noskaidroja aģentūra LETA.

Iepriekš tiesa lēma paturēt apcietinājumā arī citu Bunkus slepkavības lietā apsūdzēto - uzņēmēju Aleksandru Babenko.

Šajā lietā divām personām celtas apsūdzības par uzkūdīšanu jeb slepkavības pasūtīšanu, un, kā iepriekš publiski izskanējis, šīs personas ir Babenko un Uļmans. Vienai no šīm personām apsūdzība celta arī par slepkavības atbalstīšanu.

Apsūdzība celta arī pret personu, kura izdarīja šāvienus, kuru rezultātā Bunkus mira, un, kā jau iepriekš izskanējis, šī persona ir 1974.gadā dzimis Krievijas pilsonis Viktors Krivošejs. Vīrieti policija aizturējusi Latvijā.

Savukārt apsūdzība pret slepkavības organizētāju, kādu Latvijas iedzīvotāju, nav celta, jo viņš ir miris vardarbīgā nāvē. TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka šis cilvēks kādreiz ietekmīgā Ivana Haritonova grupējuma lietā notiesātais Genādijs Vaļagins. Vaļaginu 2022.gada martā nošāva Rīgā, Pļavniekos.

Savukārt pret vienu personu kriminālprocess izbeigts, jo tās darbībās netika konstatēta šī nozieguma atbalstīšana. Likumsargi gan vārdu neprecizēja, taču šī persona, visticamāk, ir 1970.gadā dzimušais Arkādijs Judins.

Policija arī atklāja, ka izmeklēšanas laikā nebija iespējas identificēt šofera lomu pildījušo personu.