Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Smiltēns tiekoties ar Slovākijas vēstnieku atzinīgi vērtē abu valstu sniegto atbalstu Ukrainai

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvija un Slovākija ir līdzīgi domājoši partneri, un abas valstis arī sniedz stingru atbalstu Ukrainai, šodien tiekoties ar Slovākijas vēstnieku Latvijā Ladislavu Babčanu sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Kā informē Saeimas Preses dienestss, Smiltēns sarunā norādīja, ka šogad aprit 30 gadi kopš abas valstis nodibināja diplomātiskās attiecības. Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra Slovākijas ieguldījumu Latvijas un Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, tostarp atzīmējot vairāk nekā 100 karavīru lielo vienību NATO kaujas grupā Latvijā.

Pārrunājot Krievijas sākto karu Ukrainā, Smiltēns atzīmēja, ka gan Latvija, gan Slovākija cenšas Ukrainai palīdzēt dažādos veidos un izjūt kara radītās sekas. Vēstnieks apliecināja Slovākijas apņemšanos palielināt Ukrainai sniegto atbalstu, tostarp militārajā jomā.

Pievēršoties jautājumam par Krievijas propagandu, Babčans atzīmēja tās ietekmi arī uz jauniešiem, kurus propaganda sasniedz ar sociālo mediju starpniecību. Smiltēns akcentēja Latvijas paveikto informatīvās telpas stiprināšanā, tostarp izmaiņas mūsu valsts likumdošanā.

Saeimas priekšsēdētājs pauda, ka Latvijas sabiedrībā ir cilvēki, kurus ietekmē Krievijas propaganda, taču to skaits ir mazāks, nekā sākotnēji tika domāts, jo vēsturiskā atmiņa par Padomju Savienības nodarījumu spēlē nozīmīgu lomu.

Smiltēns pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Slovākijas attiecību stiprināšanā. Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.