Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Piektdien avārijās Latvijā cietuši 12 cilvēki

© Gints Ivuškāns/F64

Vakar Latvijā reģistrēti 119 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 12 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Piektdien 11 cietušie reģistrēti avārijās Rīgas reģionā, bet viens - Zemgalē. Četri no cietušajiem bija gājēji.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), smags negadījums vakar noticis pie Saulkrastiem, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma cilvēks no automašīnas nevarēja izkļūt saviem spēkiem.

Glābēji cietušo atbrīvoja no automašīnas vraka un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu aprūpē.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 11 autovadītājus: pa trim - Zemgalē un Rīgas reģionā, pa diviem - Vidzemē un Latgalē, bet vienu - Kurzemē. Aizturēti arī četri vadītāji, kas bija narkotiku reibumā. 12 no šiem vadītājiem pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, kā arī vai nu konfiscēs transportlīdzekli, vai arī piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 118 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 36 autovadītāji, Kurzemē - 23, Zemgalē - 22, Vidzemē - 20, bet Latgalē - 17 autovadītāji. Trīs vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 442 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.