Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Uzsāk jaunu ziedojumu kampaņu "Bez tevis nav uzvaras!", lai nodrošinātu 500 000 eiro lielu ziedojumu Ukrainas armijai

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Fonds "Uzņēmēji mieram" aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā "Bez tevis nav uzvaras!", lai nodrošinātu 500 000 EUR lielu ziedojumu Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai. Ziedojumi tiks vākti labdarības koncerta "Veltījums Ukrainai" ietvaros.

"Vajadzības Ukrainas aizstāvībai pret Krievijas asiņaino uzbrukumu papildinās un mainās, tāpēc cieši sadarbojoties ar saviem partneriem Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Ārlietu ministriju un citiem, mēs uz tām spējam, iesaistot uzņēmumus un sabiedrību. Šobrīd visvairāk nepieciešams atbalsts tieši Ukrainas aizsardzības spēka stiprināšanai, piegādājot Ukrainai ātrās palīdzības bruņumašīnas jeb tā sauktās mobilās ambulances, nakts redzamības iekārtas, piemēram, binokļus un monokļus, kā arī dronus un kvadrakopterus. Ņemot vērā nepārtrauktos uzbrukumus joprojām liels pieprasījums ir pēc ģeneratoriem, kā arī apvidus automašīnām un pikapiem," sacīja Laura Skrodele, fonda "Uzņēmēji Mieram" vadītāja.

Jau kopš pirmās kara dienas fonds "Uzņēmēji mieram" kopā ar vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumiem organizējis aktīvu palīdzību, papildus humānajai palīdzībai savācot ziedojumus vairāk nekā 4,5 miljonu eiro apmērā. "Esam neizsakāmi pateicīgi ikvienam ziedotājam par līdz šim sniegto palīdzību. Diemžēl karš nav beidzies un mums jāturpina meklēt veidi un atbalsts, lai atbalstītu Ukrainu, kā arī jācenšas reaģēt uz konkrētā brīža lielākajām Ukrainas vajadzībām," piebilda Skrodele.

Nacionālo bruņoto spēku vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš, kurš nesen kā atgriezies no Ukrainas uzsver, ka "visas kampaņā iekļautās ziedojumu pozīcijas ir vitāli svarīgas Ukrainas karavīriem, jo tās dos viņiem priekšrocības, lai uzvarētu Krievijas uzsāktajā karā. Latvija ir apzinājusi, ko Ukrainai šobrīd vajag visvairāk, tāpēc ziedojumi palīdzēs noturēt frontes līniju un iet uz priekšu, lai spētu uzvarēt. Kampaņa arvien apliecina, ka Latvija Ukrainai palīdzību neatteiks nekad un vienmēr būs līdzās, sniedzot maksimālu atbalstu."

Nupat veiktajā Norstat iedzīvotāju aptaujā* noskaidrots, ka 64% iedzīvotāju ir gatavi ziedot Ukrainai. No tiem respondentiem, kuri vēlētos ziedot naudu Ukrainai, vairāk nekā puse (56%) izvēlētos ziedot Ukrainas ģimenēm un civiliedzīvotājiem, kamēr 36% izvēlētos atbalstīt Ukrainu, ziedojot Ukrainas aizsardzībai un militārajiem spēkiem.

"Svarīgi ir sniegt atbalstu Ukrainai, jo tas ir līdzeklis kā mēs varam iestāties par rietumu vērtībām un demokrātiju un nodrošināt, ka mūsu bērni varēs dzīvot mierīgā pārtikušā Eiropā," sacīja viens no fonda "Uzņēmēji mieram" dibinātājiem un Eco Baltia vadītājs Māris Simanovičs.

Labdarības koncertā 24.februārī turpinās vākt ziedojumus

24.februārī ar savu atbalstu Ukrainai koncertā "Veltījums Ukrainai" dalīsies vairāk nekā 100 Latvijas mūziķi un mākslinieki, tostarp Shipsea, Intars Busulis un Abonementa orķestris, GG Choir, Raimonds Tiguls, Vestards Šimkus, Kaspars Zemītis, Daumants Kalniņš, Latvian Voices, grupa DAGAMBA, The Sound Poets, Tautumeitas, Carnival Youth, Goran Gora, Iļģi, vīru koris "Gaudeamus" u.c. Ukrainas draugi un atbalstītāji.

Koncerts klātienē norisināsies atjaunotajā Rīgas cirka arēnā, bet tiešraidē to translēs Latvijas Televīzija. Sadarbībā ar Ziedot.lv koncerta laikā ikviens skatītājs varēs ziedot Ukrainai, zvanot pa maksas tālruni. Koncerta galvenais mērķis - vākt ziedojumus atbalstam Ukrainai, pērkot biļeti uz koncertu vai uzņēmumiem veicot lielāku ziedojumu un pretī saņemot koncerta ielūgumus. Biļetes uz koncertu pieejamas vietnē www.bezrindas.lv un fonda mājaslapā www.uznemejimieram.lv. Visi koncertā gūtie ziedojumi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.