Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Moldovas pilsonis Latvijā iekuļas nepatikšanās

© Pixabay

Otrdien, 24. janvārī, Vientuļu robežkontroles punktā robežsargi aizturēja kukuļdevēju – iedodot kukuli 300 eiro apmērā, robežsargus mēģināja piekukuļot Moldovas pilsonis.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu Latvijā ar vieglo automašīnu ieceļojošu Moldovas pilsoni, kurš vēlējās šķērsot valsts robežu ar automašīnu, kam noteiktā kārtībā nav veikta valsts tehniskā apskate.

Transportlīdzekļa vadītājs robežsargiem pasniedza dokumentu mapi, kurā tika ievietoti 300 eiro, kas bija paredzēti kā kukulis, lai robežsargi ļautu šķērsot valsts robežu ar automašīnu, kam noteiktā kārtībā nav veikta valsts tehniskā apskate.

Par kukuļdošanu pret 1975. gadā dzimušo Moldovas pilsoni uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, persona atzīta par aizdomās turēto, bet kriminālprocess paātrinātā procesa kārtībā nodots Austrumlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Savukārt Austrumlatgales prokuratūrā vainīgā persona noslēdza ar prokuroru vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, ar kuru noziedzīgo nodarījumu paveikušajam vīrietim tiks piemērots naudas sods 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 6 200 eiro.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.