Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VUGD: Salaspils pagastā lielā platībā deguši plastmasas izstrādājumi

© Ruslans Antropovs / F64

Salaspils pagasta Aconē lielā platībā deguši plastmasas izstrādājumi, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Neilgi pēc pusnakts glābēji steidzās uz Aconi, kur atklātā teritorijā dega atkritumi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka starp angāriem deg plastmasas izstrādājumi 500 kvadrātmetru platībā, tuvumā esošais angārs 20 kvadrātmetru platībā un desmit kvadrātmetru platībā angārā esoša plastmasa.

Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalījās 40 glābēji. Šorīt ap plkst.7 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Uz notikuma vietu devies arī Valsts vides dienests.

Šorīt ap plkst.4 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Rušonas pagastu, kur dega angāra tipa dzelzsbetona katlumāja, jumta pārsegums un noliktava 60 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks.

Aizvadītajā naktī tika saņemts izsaukums uz Trikātas ielu Rīgā, kur dega garāža. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka 20 kvadrātmetru platībā dega garāža. No blakus esošās garāžas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva mediķiem.

Ceturtdienas vakarā glābēji saņēma izsaukumu uz Teodora ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā bija cietis.

Ceturtdien glābēji saņēma izsaukumu uz Madonas novada Praulienas pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mēbeles. Ugunsdzēsēji no piedūmotā mājokļa izglāba vienu cilvēku, kurš notikumā cieta.

Ceturtdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras ielu Limbažos, kur dega divstāvu dzīvojamā māja, kā arī starpstāvu pārsegums 62 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 35 izsaukumus: 14 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 - uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.