Pēdējā gaitā pavada policistu Andri Znotiņu

© f64

Skanot policijas automašīnu sirēnām visā Latvijā un policijas darbiniekiem salutējot par godu bojā gājušā kolēģa piemiņai, šodien Jēkabpils pilsētas kapos zemes klēpī tika guldīts traģiski bojā gājušais Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Andris Znotiņš.

Apbedīšanas ceremoniju organizēja Iekšlietu ministrija (IeM), un šajā ceremonijā, izrādot godu varonīgajā noziedznieku aizturēšanā bojāgājušajam Znotiņam, piedalījās arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, iekšlietu ministre Linda Mūrniece, Valsts policijas priekšnieks Andris Velšs un citas IeM un Valsts policijas amatpersonas.

Policijas kapteinis Znotiņš tika nogalināts otrdien, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts viens, bet ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no tiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no "Alfas", bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, savukārt viens ir civilpersona.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.