Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

NATO pārstāve norāda, ar ko būtu jābeidzas karam Ukrainā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā nav mazinājusies NATO dalībvalstu un partnervalstu vēlme un spēja atbalstīt Ukrainu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže.

Atbalsts tiekot pausts arī no sabiedrības puses, ko apliecinot regulāri veiktu sabiedriskās domas pētījumu rezultāti. Pēc Bražes teiktā, sabiedrībai ir apziņa, ka mūsu drošība ir saistīta ar Ukrainas drošību.

Viņa atzina, ka NATO bažas par Krievijas iebrukumu Ukrainā ir ļoti būtiskas, bet vienlaikus ir pilnīgi skaidrs, ka pašām alianses dalībvalstīm šajā situācijā tiešu draudu nav.

NATO ģenerālsekretāra vietniece norādīja, ka patlaban nav redzamas nekādas zīmes, ka Krievija grasītos izbeigt karu Ukrainā, un jauni uzbrukumi un saasinājumi ir iespējami.

Pēc Bražes paustā, Ukraina šajos 11 kara mēnešos ir skaidri parādījusi, ka tā ar savu demokrātisko režīmu var pretoties Krievijas autoritārajam režīmam, meliem un visai tās īstenotajai politikai.

Vaicāta, vai pieļauj iespēju, ka Krievijas spēki karā pret Ukrainu šogad varētu izsīkt, Braže atbildēja apstiprinoši, taču piebilda, ka tam, protams, ir nepieciešami "visi pārējie ļoti konkrētie lēmumi".

Pēc viņas paustā, karam Ukrainā ir jābeidzas ar to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins saprot, ka tāda viņa īstenotā politika - karš un agresija - netiek pieļauti. "Tas ir tas, kā mēs redzam nākamos mēnešus," rezumēja Braže.