Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vēstnieks: Latvijas vēstniecība Krievijā turpina darbu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Arī pēc diplomātisko attiecību līmeņa pazemināšanas Latvijas vēstniecība Krievijā turpinās darbu, šorīt Latvijas Radio uzsvēra Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Diplomāts skaidroja, ka vēstniecības darbu no februāra beigām vadīs pilnvarotais lietvedis vai lietvede, kas veiks līdzīgas funkcijas kā vēstnieks.

Šis ir neapmierinātības žests par Krievijas sākto karu un solidaritātes izrādīšana Igaunijai, Latvijas lēmumu skaidroja Riekstiņš un atzīmēja, ka šī ir pirmā reize, kad Latvija pieņēmusi lēmumu par diplomātisko attiecību līmeņa samazināšanu ar kādu valsti.

Kā ziņots, Latvija ir nolēmusi pazemināt diplomātiskās pārstāvniecības līmeni Krievijā un no 24.februāra atsauc savu vēstnieku Krievijā Māri Riekstiņu. Vienlaikus līdz šim pašam laikam no Latvijas jāaizbrauc arī Krievijas vēstniekam Mihailam Vaņinam.

Pirms tam Krievija bija pieņēmusi lēmumu izraidīt Igaunijas vēstnieku un pazemināt savstarpējās diplomātiskās pārstāvniecības līmeni līdz pagaidu pilnvarotā lietveža līmenim.

Pēc Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) paustā, ņemot vērā to, ka Krievijas agresija pret Ukrainu turpinās un solidarizējoties ar Igauniju, Latvija no 24.februāra pazeminās diplomātiskās pārstāvniecības līmenī Krievija līdz pilnvarotā lietveža līmenim, attiecīgi pieprasot Krievijai rīkoties līdzīgi.

Igaunija 11.janvārī informēja Krievijas vēstnieku Vladimiru Ļipajevu par lēmumu, ka līdz 1.februārim Krievijai jāsamazina vēstniecības Tallinā darbinieku skaits līdz astoņiem diplomātiem un 15 administratīvajiem, tehniskajiem un apkalpojošajiem darbiniekiem.

Lēmuma mērķis ir panākt līdzvērtīgu darbinieku skaitu Krievijas un Igaunijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Tallinā un Maskavā.