Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Lietuva mudina sākt pasažieru vilcienu satiksmi maršrutā Viļņa-Rīga-Tallina vēl pirms "Rail Baltica"

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis pirmdien, tiekoties ar kolēģiem no abām pārējām Baltijas valstīm, plāno rosināt sākt pasažieru vilcienu satiksmi maršrutā Viļņa-Rīga-Tallina, pavēstīja Lietuvas Satiksmes ministrijā.

"Ministrs aicinās kolēģus no Latvijas un Igaunijas sākt pasažieru pārvadājumus no Viļņas uz Rīgu un Tallinu vēl pirms "Rail Baltica"," sacīts ministrijas paziņojumā.

"Lai uzlabotu starptautiskos pasažieru pārvadājumus starp trim Baltijas valstīm, kā arī mudinātu ceļošanai izmantot videi draudzīgāko dzelzceļu, ierosinām izveidot dzelzceļa līniju, kas savienotu trīs Baltijas valstu galvaspilsētas - no Lietuvas puses esam gatavi, ka vilciens Viļņa-Rīga-Tallina sāktu kursēt jau drīzumā, tomēr par to jāvienojas visām trim Baltijas valstīm," ministrijas paziņojumā citēts Skuoda teiktais.

Tallinā pirmdien tiekas Latvijas satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA), Skuodis un Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministre Rīna Sikuta, kuras pārraudzībā ir satiksmes joma.

Trīs ministri runās par "Rail Baltica" projekta paātrināšanu, turpmāku atbalstu Ukrainai un papildu transporta savienojumu izveidošanu starp Baltijas jūras ostām un Ukrainu, un aktuālajiem reģionālās un Eiropas darba kārtības jautājumiem, informē Lietuvas Satiksmes ministrijā.