Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ notiks konference par progresīvu zemkopību

© pixabay.com

Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI) un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) nākamnedēļ rīko konferenci "Progresīva zemkopība - augsnes apstrādes sistēmas, saimniecību prakses un izaicinājumi", liecina LLKC publicētā informācija.

Konferencē tiks diskutēts par augsnes apstrādes veida ietekmi uz augsnes īpašībām un kultūraugu ražu, klimata, kultūraugu audzēšanas vietas un sējas laika ietekmi uz uztvērējaugu maisījumu produktivitāti, uztvērējaugu ietekmi uz agro-ekosistēmu, dažādu zemkopības sistēmu saimnieciskajiem rezultātiem, slāpekļa aprites novērtēšanu zemkopības sistēmās, kā arī par modelēšanas rīku zemkopības sistēmas izvēlei.

Tāpat pasākuma laikā notiks diskusija par rezultātiem projektā "Progresīva zemkopības sistēma kā pamats vidi saudzējošai un efektīvai Latvijas augkopībai".

Pieteikšanās konferencei notiek līdz 24.janvārim plkst.16, aizpildot pieteikuma anketu "https://ej.uz/i5d5".

Pasākums notiks 26.janvārī plkst.10.30 LLKC ēkā Rīgas ielā, Ozolniekos. Konference notiks arī tiešraidē LLKC "Facebook" kontā un "www.laukutikls.lv" mājaslapā.

Konference tiek īstenota projekta "Progresīva zemkopības sistēma kā pamats vidi saudzējošai un efektīvai Latvijas augkopībai" ietvaros.

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijā. Tā mērķis ir, apzinoties atbildību par lauku vidi, veicināt lauku labklājību, nodrošinot klientiem pieejamību zināšanām, konsultācijām un citiem ar nozari saistītiem pakalpojumiem.