Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Izveidota video pamācība Meža valsts reģistra lietošanai

© Kaspars Krafts/f64

Valsts meža dienests (VMD), lai atvieglotu meža īpašniekiem darbu Meža valsts reģistrā, izveidojis video pamācību, aģentūru LETA informē VMD.

Dienestā norāda, ka meža īpašniekiem vai tiesiskajiem valdītājiem ir pienākums katru gadu līdz 1.februārim informēt VMD par iepriekšējā gadā veikto mežsaimniecisko darbību.

Pārskatu par koku ciršanu, jaunaudžu kopšanu, meža atjaunošanu vai meža ieaudzēšanu var iesniegt gan elektroniski, gan papīra formātā, tomēr VMD aicina iedzīvotājus izmantot iespēju iesniegt pārskatu tiešsaistē Meža valsts reģistrā. Lai procesu atvieglotu, VMD ir izveidojis vairākas lietošanas video pamācības, kas pieejamas VMD "Youtube" kontā.

Dienestā atgādina, ka pārskata iesniegšana Meža valsts reģistrā ļauj īpašniekiem ietaupīt laiku un citus resursus, kā arī palīdz samazināt administratīvo slogu dokumentu apritē.

Vienlaikus ir saglabāta arī iespēja dokumentus iesniegt klātienē mežniecībās, vai tos nosūtot pa pastu, kā arī dokumentus, kas parakstīti ar drošu elektronisko parakstu var nosūtīt uz tuvākās mežniecības oficiālo e-pasta adresi.

Pārskatu iesniegšanai var izmantot dienesta sagatavotas veidlapas.

VMD ir Zemkopības ministrijas padotībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt meža un meža nozares ilgtspēju. VMD uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu, ugunsdrošību un medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, piedalās meža nozares politikas veidošanā un ieviešanā, īsteno meža ugunsdzēsību, uzrauga, kā noteiktās prasības ievēro tirgus dalībnieki, kas laiž tirgū kokmateriālus un koka izstrādājumus, kā arī tirgotāji un pārraudzības organizācijas.