Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ atklās kampaņu "Tavs toksiskais pirkstiņš?"

© F64

Lai informētu sabiedrību un vērstu uzmanību uz videi kaitīgo atkritumu bīstamību, kā arī veicinātu bateriju šķirošanu un nodošanu specializētajos savākšanas punktos, AS "Latvijas zaļais punkts" sadarbībā ar SIA "Eco Baltia vide" un bāru tīklu "Ezītis miglā" nākamnedēļ uzsāks kampaņu "Tavs toksiskais pirkstiņš?", aģentūru LETA informēja rīkotāji.

Kā norāda kampaņas autori, neatbilstoši utilizētas baterijas rada draudus ne tikai videi, bet arī cilvēka veselībai - viena pirkstiņbaterija noārdīšanās procesā var saindēt vairākus kubikmetrus augsnes un piesārņot gruntsūdeņus. Piesārņojums ar augu un ūdens starpniecību var nonākt cilvēku uzturā, izraisot smagas un pat letālas saslimšanas.

Kampaņas "Tavs toksiskais pirkstiņš?" atklāšanas pasākums notiks 26.janvārī plkst.12 bārā "Ezītis miglā" Palasta ielā, Rīgā.

Pasākuma piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Geduševa (LRA), Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, "Latvijas zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis, Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes profesors Sergejs Gaidukovs, kā arī "Ezītis miglā" valdes loceklis Lauris Streņģe.