Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Stikla šķiedras laivu ražotājs piedāvās vienviet apskatīt, izmēģināt un piereģistrēt pirkumu

© pixabay.com

Augšdaugavas novadā jaunie uzņēmēji attīsta stikla šķiedras laivu ražošanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

SIA "Laibas" ar pašvaldības atbalstu īstenoja ieceri par pārdošanas namiņa izveidi. Namiņš ir izvietots Kalkūnes pagastā, vietā, kuru plāno attīstīt kā laivu pārdošanas un apskates vietu. Teritorijā ir dīķis, kas ir pietiekami liels, lai laivas varētu izmēģināt. Pašā pārdošanas namiņā atradīsies laivošanas piederumu veikaliņš, kur pārdos duļļus, airus, vestes, enkurus, kā arī varēs noformēt dokumentus.

Tā kā "Laibas" produkcija ir sertificēta un uzņēmumam ir līgums ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), laivas varēs reģistrēt turpat pārdošanas namiņā. Teritorijā ir izveidoti pamati arī ražotnes vietai, kurā nākotnē varētu tapt uzņēmuma izgatavotās laivas, jo patlaban tās tiek ražotas citviet.

Uzņēmums ražo divu veidu airu laivas ar nosaukumiem "Laiba" un "Lidaka", kas izgatavotas no stikla šķiedras un ir piemērotas makšķerēšanai un atpūtai uz ūdens. Kā skaidro uzņēmēji, "Laiba" ir piemērota makšķerēšanai, tajā ietilpst divi cilvēki. "Lidaka" ātri var sasniegt pienācīgu ātrumu, tajā var makšķerēt trijatā.

SIA "Laibas" piedāvā laivas plašā krāsu gammā, bet pārsvarā klienti pieprasa zaļas, zilas un pelēkas laivas. Uzņēmēji plāno ieviest divus jaunus laivu modeļus - motorlaivas, kuras varēs aprīkot ar motoru līdz 15 zirgspēkiem.

SIA "Laibas" pērn Augšdaugavas novada izsludināto grantu konkursā topošo un jauno uzņēmēju projektiem saņēma grantu 4000 eiro pārdošanas namiņa ierīkošanai Kalkūnes pagastā. Uzņēmums reģistrēts 2019.gadā, tā apgrozījums 2021.gadā bija 12 283 eiro, bet peļņa - 1505 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. SIA "Laibas" īpašniece ir Anna Stalidzāne.