Austsprieguma tīklu ēku kompleksa pārbūves projektēšana izmaksājusi 1,1 miljonu eiro

© Kaspars Krafts/f64

AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) šogad pirmajā ceturksnī plāno izsludināt iepirkumu par administratīvo ēku kompleksa un ražošanas bāzes teritoriju Dārzciema ielā 86, Rīgā, pārbūvi, aģentūra LETA noskaidroja uzņēmumā.

Konkursu par būvprojekta izstrādi AST izsludināja 2020.gada aprīlī. Sākotnēji 2021.gada februārī tika noslēgts līgums ar SIA "Firma L4" par 1 064 726 eiro. Sākotnēji līgums paredzēja, ka viss projekts pilnā apjomā būs izstrādāts līdz 2022.gada 1.jūnijam.

Vairākkārt veikti līguma grozījumi, kā rezultātā līgumsumma palielināta līdz 1 105 405 eiro, bet būvprojekta izstrādes termiņš pagarināts līdz 2023.gada 10.martam.

Kā skaidroja AST pārstāvji, projektēšanas līguma izpildes termiņu pagarinājumi ir saistīti ar objekta sarežģītību un projektēšanas laikā veidojušos nepieciešamību ieviest izmaiņas, kas savukārt ietekmēja projekta izstrādes termiņus un veidoja nepieciešamību pagarināt projektēšanas līguma termiņus.

Būvniecības iepirkuma izsludināšana paredzēta 2023.gada pirmajā ceturksnī, bet būvniecības darbu izmaksas būs noteiktas tikai pēc būvdarbu iepirkuma noslēgšanas.

Kā ziņots, objekta attīstībā plānots optimizēt ražošanas bāzē esošās biroja, ražošanas un saimniecības ēkas, veicot nevajadzīgo ēku/apjomu demontāžu un/vai pārbūvi. Tāpat paredzēts visā AST ražošanas bāzē attīstības posmā nodrošināt tā nepārtrauktu funkcionalitāti, kā arī izbūvēt dispečeru vadības centru un datu centru. Iecerēts pārbūvēt vai izbūvēt jaunu administratīvo ēku un papildus iebrauktuvi projektējamajā teritorijā. Tāpat plānots nodrošināt, ka visi AST dienesti pēc objekta attīstības savu darbību veic Dārzciema ielā 86. Projekta laikā paredzēts izbūvēt AST vajadzībām nepieciešamās autostāvvietas un veikt kopējo teritorijas labiekārtošanu.

Objektā esošās ēkas pamatā ir celtas laika posmā no 1930.gada līdz pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem. Pēdējās būves uzbūvētas 20.gadsimta deviņdesmitajos gados. Pārbūves un uzlabojumi objektā tiek veikti regulāri - kosmētiskais remonts, telpu pielāgošana jaunām funkcijām vai darbiniekiem, starpsienu izbūve, veidojot jaunus kabinetus, labiekārtojuma elementu izvietošana publiskajā ārtelpā, atsevišķu piebūvju veidošana un jaunu funkciju piešķiršana telpām.

AST ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. Uzņēmums pieder valstij. AST obligācijas kotē "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

AST ir vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs - kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.

Svarīgākais