Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vīrietis pirms slepkavības mēģinājuma informāciju smēlies seriālos par sērijveida slepkavām

© pixabay.com

Pagājušās nedēļas nogalē policija Kuldīgā aizturējusi vīrieti aizdomās pa slepkavības mēģinājumu, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

13.janvāra vakarā policijā saņemta informācija, ka Kuldīgā, kādā īpašumā notiekot konflikts, kā rezultātā sievietei nodarīti miesas bojājumi.

Policija noskaidroja uzbrucēja - jauna vīrieša identitāti un sāka meklēšanas pasākumus, taču vainīgā persona slēpās no policijas, līdz viņa tēvs pierunājis viņu atzīties, pēc kā vīrietis piezvanījis policijai un atklājis savu uzturēšanās vietu.

15.janvārī tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizturētais ar cietušo ir seni paziņas un vīrietis pie sievietes ieradies ar mērķi viņu nogalināt. Vīrietis iepriekš lasījis grāmatas un skatījies seriālus par sērijveida slepkavām, un ieguvis informāciju par to, kā nogalināt cilvēku, ko arī nolēmis izmēģināt pret sievieti.

Vīrietis ar viltu izvilinājis viņu ārpus mājokļa - koridorā un sācis uzbrukumu, nodarot miesas bojājumus. Sieviete ar gūtajām traumām nogādāta medicīnas iestādē, kur turpina ārstēšanos.

Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Kriminālprocesā viņam noteikta kompleksā tiesu psiholoģiskā-psihiatriskā ekspertīze.