Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ notiks "Saskaņas'' kongress

© Romāns Kokšarovs/f64

Sestdien, 28.janvārī, plkst.11 Rīgā, "ATTA Centrā", notiks sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" kongress, aģentūru LETA informēja partijas birojā.

Kongresa delegāti apspriedīs aktuālo situāciju partijā, tāpat plānots lemt par grozījumiem partijas statūtos, kā arī ievēlēt partijas vadību.

Jau ziņots, "Saskaņas" Rīgas organizācijas valdes un Rīgas domes frakcija rosina ieviest partijā trīs līdzpriekšsēdētāju amatus un uz tiem virzīt Nilu Ušakovu, Regīnu Ločmeli un Jāni Urbanoviču.

Politiķi atzīst, ka šobrīd partija turpina piedzīvot savu krīzi, un, ja to nepārvarēs, tad "Saskaņas" atbalstītājus aizstāvēs citi politiskie spēki, vai arī neviens.

Lai pārvarētu krīzi partijā, esot jāievieš krīzes vadības forma un visiem partijas biedriem jāapvieno spēki, noliekot malā ambīcijas un ar personīgo piemēru jāparāda konsolidācija.

Partijas Rīgas organizācija un Rīgas domes frakcija atbalsta dažādās partiju iekšējās diskusijās izskanējušo iniciatīvu ieviest trīs līdzpriekšsēdētāju institūtu.

Ušakovs tiekot virzīts no Rīgas domes frakcijas, Ločmele - no Viļānu pirmorganizācijas, bet Urbanovičs no Krāslavas pirmorganizācijas.

Savukārt uz "Saskaņas" domes priekšsēdētāja amatu tiekot virzīta Ločmeles kandidatūra.